Politic

Maia Sandu : „Tot Guvernul trebuie demis, în frunte cu prim-ministrul său de buzunar”

Fosta prim-ministră, Maia Sandu declară că Guvernul Chicu este unul al scumpirilor, după ce a majorat prețurile călătoriei în transportul interurban, fără un audit în acest domeniu și fără măsuri de demonopolizare a domeniului.

„Guvernul lui Dodon este un Guvern al micilor reforme, pentru că acesta a modificat modalitatea de indexare a pensiilor, astfel încât dubla indexare s-a transformat în mica indexare a pensiilor.

Nici până astăzi nu au înțeles nici partenerii externi, nici societatea ce vrea să facă actuala guvernare în reforma Justiției.Acest Guvern este al izolării externe. Relațiile cu România și Ucraina sunt înghețate și de vină nu sunt ambasadorii UE, așa cum a încercat să spună Igor Dodon. De vină este Guvernul care nu este credibil și nu promovează reforme credibile. În consecință nu s-a obținut cea de-a doua tranșă de asistență macrofinanciară, deși în luna martie urma să vină deja a treia tranșă. Instituțiile europene își pierd răbdarea pentru că nu există progrese pe niciun domeniu.Chiar și în relația cu Federația Rusă nu există niciun progres”, declară Maia Sandu.

Lidera PAS este de acord cu președintele Igor Dodon că unii miniștri din actualul Guvern trebuie demiși. Mai mult decât atât, „noi îi spunem că tot Guvernul trebuie demis, în frunte cu prim-ministrul său de buzunar”, a adăugat Sandu.

Totodată, fosta prim-ministră îl invită pe Igor Dodon la o dezbatere la postul public de televiziune, unde să discute despre activitatea Guvernului Ion Chicu.

Contactat de UNIMEDIA, consilierul lui Ion Chicu, Vitalie Dragancea, a declarat că Maia Sandu nu spune tot adevărul, iar asistența macro-financiară ar avea unele angajamente, cum ar fi mărirea prețului la gaz.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker