Evenimente

Moldoveni din Italia : „Mare agitație se face în presă, dar așa parcă totul este normal. „

Cetățenii Republicii Moldova, care vin din Italia, afirmă că situația în peninsulă se afla sub control, iar panica s-a răspândit în afară prin intermediul rețelelor de socializare.Moldovenii care vin din Italia spun că acolo situația este sub control. Echipa Jurnal a discutat la aeroport cu mai mulți oameni care au venit acasă din Milano. Ei susțin că acolo viața decurge în mod firesc,menționează jurnal.md

„Situația e sub control. Ne întoarcem de acolo și totul este sub control. La intrare fac verificări. Mare agitație se face în presă, dar așa parcă totul este normal. Mulți erau cu măști, cu mănuși, dar așa totul era sub control.”

„Eu am fost la Fashion Week, cu feciorul meu, și evenimentul a avut loc. Din păcate, unele defilări de modă au fost anulate și din acest motiv evenimentul nu a fost reușit pe deplin. Dar acolo atmosfera este absolut liniștită. Toți muncesc, totul este bine și sub control.”

„Erau foarte mulți oameni în măști, dar nu am simțit asupra mea să fie vreo epidemie, deoarece din câte înțeleg acest boom se întâmplă în ultimele câteva zile.”

O pasageră ne-a spus că împreună cu ea în avion erau mai mulți cetățeni ruși, care s-ar fi aflat în carantină în Italia și care ar fi avut interdicție să zboare în Rusia, din Italia. Din acest motiv ar fi ales să treacă prin Chișinău ca să ajungă acasă:

„Iată acum a venit o populație din Italia. Le-a pus din Moscova interdicție. Putin le-a dat interdicție să nu intre în Moscova, dar ei repede au găsit și azi au venit aici și au luat bilete. Și nu au intrat în aeroport, deodată acum la ușa le-au dat să ia bilet și să se ducă în Moscova, dar noi cu ei am stat în avion. Nu le-au permis să meargă în Moscova și să stea în carantină două săptămâni și ei au venit cu noi.”

Purtătorul de cuvânt al Air Moldova, Iana Zidu, ne-a comunicat că administrația companiei nu a primit nicio interdicție de a transporta pasageri spre Federația Rusă și că în acest sens au fost sporite măsurile de protecție la toate cursele operate.

De menționat că în Italia bilanțul epidemiei de coronavirus a ajuns la 11 morți, după ce marți au mai murit patru persoane. În total, peste 320 de persoane au fost infectate cu noul COVID-19 în Italia.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker