Evenimente

VIDEO// Igor Dodon după o vizită la aeroport : „Este bine ca toți care se întorc să spună sincer de unde vin, pentru că noi suntem pregătiți să-i ajutăm”

Președintele Igor Dodon a mers într-o vizită de lucru la Aeroport și la Spitalul de Boli infecțioase Toma Ciorbă, pentru o documentare privind nivelul de pregătire pentru eventuale cazuri de coronavirus.

„Am fost mai întâi la Aeroport. Tocmai venise o cursă cu cetățenii noștri din Italia. Vreau să spun că nu se atestă o creștere a numărului de moldoveni ce se întroc în țară. Am verificat cum activează polițiștii de frontieră. Este bine ca toți care se întorc să spună sincer de unde vin, pentru că noi suntem pregătiți să-i ajutăm”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, șeful statului a solicitat organelor competente să monitorizeze situația, inclusiv la capitolul prețuri la medicamente sau măști medicinale. „Dacă se vor face speculații la acest capitol, îi avertizăm că vor fi luate măsuri foarte drastice”, a adăugat Dodon.

Președintele țării a dat asigurări că spitalul de bloi infecțioase este pregătit pentru eventuale cazuri de infectare cu virusul de tip nou.

La rândul său, ministra Sănătății a precizat că până acum au fost folosite 2 teste pentru depistarea coronavirusului, pentru doi moldoveni ce prezentau febră la întoarcerea în țară. „Cele două cazuri suspecte nu s-au confirmat. Ministerul este în acțiune permanent, în coordonare cu reprezentantul OMS”, a declarat ministra.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker