Social

Andrei Năstase despre mandatul lui Ion Ceban : „A promis că va transforma Chișinăul într-un smart-city,dar și-a făcut reparație în birou”

Fracțiunea Platforma DA din Consiliul municipal Chișinău se declară dezamăgită de realizările primarului capitalei în cele 100 de zile de activitate. Potrivit aleșilor locali, Ion Ceban a promis „un oraș smart, dar nu a făcut decât să își repare biroul din bani proveniți din surse inexacte”.

“Au trecut o sută de zile de la instaurarea în funcție a noului primar Ion Ceban, cel care a promis că va transforma Chișinăul într-un smart-city, iar problemele de infrastructură ale capitalei vor ține de domeniul trecutului. Din păcate, în afară de reparația propriului birou din bani dubioși, proveniți de pe la amici, Ion Ceban nu a rezolvat nicio problemă stringentă a chișinăuienilor. Mai mult, în lipsa unor investiții din străinătate, noul edil nu a reușit să facă măcar o inventariere a patrimoniului municipal, a resurselor interne deloc de neglijat”, a declarat Andrei Năstase, liderul Platforma DA.

Totodată, consilierii au enumerat un șir de nereguli, printre care neasigurarea evidenței și raportării veridice a bunurilor imobile, neincluderea în registrul patromoniului municipal al bunurilor aflate la balanța unor entități, neasigurarea înregistrării integrale obligatorii a drepturilor asupra bunurilor imobile, neasigurarea evidenței funciare și prezentarea situațiilor patrimoniale veridice, cedarea patrimoniului municipal de la balanța Direcției învățământ prin privatizări ilicite a școlilor și a grădinițelor și au solicitat organelor de drept să le investigheze.

“Solicităm implicarea instituțiilor administrației publice centrale și a celor de drept, vorbesc despre Procuratură, CNA, Curtea de Conturi în vederea evaluării situației actuale în domeniul menționat cu tragerea la răspundere a celor vinovați”, a declarat Năstase.

La rândul său, primarul capitalei s-a arătat mirat de afirmațiile făcute de liderul Platfromei DA, „care nici nu se prezintă la ședințele Consiliului municipal”.

„Nu comentez declarațiile politice ale lui Andrei Năstase. Politice deoarece, acesta fiind președintele fracțiunii PPDA în CMC, nici măcar nu vine la ședințele Consiliului și nu are idee ce se întâmplă în Primăria Chișinău. Astfel, din cele 8 ședințe ale CMC organizate până în prezent, domnul Năstase a participat doar la 3 . Nu mai vorbesc că nu am văzut nicio inițiativă din partea lui, sau propunere de dezvoltare a orașului. Respectiv dânsului nu îi rămâne să facă ceea ce a făcut anterior, și anume, să continuie campania electorală. Toate proiectele noastre, dar și inițiativele sunt publice. Și fiecare poate vedea cine și cum lucrează”, a comentat Ion Ceban.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker