Social

Republica Moldova : Cod Galben de corona virus. Ion Chicu: „Mobilizare maximă vă rog”

Autoritățile au insituit cod galben de risc de infecție cu noul tip de coronavirus – Covid-19, după ce numărul de îmbolnăviri în Italia, unde se află foarte mulți cetățeni moldoveni, a crescut în ultimele două zile. Comisia pentru sănătate publică privind situația epidemiologică din țară a emis în acest sens un proiect de hotărâre.

„Toate autoritățile Republicii Moldova trebuie să acționeze conform codului galben de alertă, conform tuturor algoritmilor, conform tuturor actelor normative care reglementează asemenea situații”. „Mobilizare maximă vă rog”, a declarat prim-ministrul Ion Chicu.

Premierul a făcut apel către cetățenii Republicii Moldova, să respecte întocmai recomandările Ministerului Sănătății și ANSP pentru a spori gradul de protecție. „Este necesar de manifestat repsonsabilitate maximă”, a dăugat oficialul.

„Autoritățile naționale responsabile MAI, departamentul Poliției de Frontieră, Ministerul Finanțelor, Serviciul vamal. Autoritatea Aeronautică Civilă, Avia Invest, Aeroportul Internațional Chișinău, Calea Ferată, Portul Giurgiulești, conducătorilor rutelor internațională. În limita competențelor vor continua măsurile de prevenire și control conform contribuțiilor specific în conformitate cu prevederile”, a precizat ministra Sănătății și Protecției Familiei, Viorica Dumbrăveanu.

Italia a confirmat astăzi al patrulea deces din cauza Covid-19 și alte 149 de cazuri de infectare, adeverite.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker