Evenimente

OMS vine cu recomandări în legătură cu numărul înfecțiilor cauzate de coronavirus în Italia. Măsuri de prevenție în R. Moldova

Autoritățile din R. Moldova vin cu recomandări după ce în Italia continuă să crească numărul infecțiilor cauzate de coronavirus (2019-nCoV) – o tulpină nouă care nu a fost identificată anterior la om. În acest context, Organizația Mondială a Sănătății îndeamnă cetățenii să evite locurile aglomerate și călătoriile în regiunea afectată, relatează tv8.md.

Oamenii sunt îndemnați să:

 • să-și spele frecvent mâinile cu apă și săpun sau curăță-le cu soluție pentru mâini pe bază de alcool.
  De ce? Dacă pe suprafața mâinilor există un virus, curățându-le cu soluție pentru mâini pe bază de alcool sau cu apă și săpun, vei distruge virusul”.
 • Când tușești sau strănuți: acoperă-ți gura și nasul cu un șervețel sau tușește și strănută în pliul cotului. Aruncă șervețelul într-un coș de gunoi cu capac și spală-te pe mâini după cum e descris mai sus.
  De ce? Aceasta va împiedica germenii și virusurile să se răspândească în aer și pe suprafețe. Dacă strănuți sau tușești în mâini, poți contamina obiectele sau persoanele pe care le atingi”.
 • Evită să-ți atingi ochii, nasul și gura.
  De ce? Dacă există un virus pe mâinile tale, de exemplu, pentru că ai fost aproape de o persoană bolnavă, te poți infecta când îți atingi ochii, nasul sau gura”.
 • Păstrează distanța socială: menține 1-2 metri între tine și o persoană bolnavă.
  De ce? Atunci când cineva strănută sau tușește, se pot proiecta picături mici care conțin virusul, ceea ce duce la contaminarea cu secrețiile persoanei, dacă nu este menținută o anumită distanță”.

Și Ministerul Sănătății vine cu câteva recomandări

În prezent, în Italia, două persoane au decedat, iar alte peste 60 au fost infectate cu virusul ucigaș. Mai mult, circa 33 de persoane ce prezintă simptome ale bolii sunt spitalizate, iar dintre ele 18 se află la Terapie Intensivă. Unsprezece persoane se află în carantină la domiciliu.

Coronavirusul Covid-19, detectat la finalul anului trecut în oraşul Wuhan din provincia chineză Hubei, a provocat moartea a 2.461 de oameni. Pe lângă China, el a fost descoperit – până în prezent – 29 de alte ţări.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker