Evenimente

Motivul real al plecării celor 6 deputați din Partidul Democrat ar fi fost discuțiile acestora cu Ilan Șor,afirmă Jizdan

Motivul real al plecării celor 6 deputați din Partidul Democrat ar fi fost discuțiile acestora cu Ilan Șor, în cadrul unei întrevederi secrete pe care ar fi avut-o în Israel. Cel puțin așa susține fostul ministru de Interne, democratul Alexandru Jizdan, care a declarat, într-un interviu pentru Sputnik.md, că unii dintre parlamentarii-, după ce s-ar fi văzut cu liderul partidului Șor și-ar fi cumpărat mașini noi, pe care, însă, le-ar ascunde de ochii lumii.

Foto: UNIMEDIA

 

În opinia lui Alexandru Jizdan, adevăratul motiv care a stat la baza separării PD ar fi vizita pe care a întreprins-o Andrian Candu și un grup de deputați în Israel.

„Deducem cu cine s-ar fi întâlnit Candu în Israel. Cu Ilan Șor? Probabil că da. Am observat la unii din colegii noștri că au apărut niște beneficii financiare. Posibil este o coincidență că au acumulat niște bani. Unii din colegii care au plecat în acest grup, după această vizită, și-au cumpărat mașini noi, care costă bani mari. Este o deducție a mea”, a precizat Jizdan.

Fostul ministru de Interne susține că cei care și-au achiziționat mașini noi după revenirea din Israel evită să le afișeze: „Când îți cumperi un automobil și îl ascunzi de toată lumea, nu vrei să vii cu el la întâlniri oficiale cu membrii partidului, eu aici văd probleme mari. Este greu să ascunzi un secret pe care îl știu mai mult de doi oameni”.

Totodată, unii dintre deputații care ar fi fost în Israel, la întoarcerea în țară ar fi organizat mese de mii de lei în teritoriu, susține Jizdan: „Au venit înapoi și au început să meargă prin teritoriu și pe noi nu ne-au anunțat. Ei au organizat mese în teritoriu care costă 50-60 de mii de lei. Au început să le dea oamenilor din teritoriu cadouri. De unde iau ei acești bani? Și acestea sunt dispute de luni de zile”.

La 19 februarie, deputații Andrian Candu, Corneliu Padnevici, Vladimir Cebotari, Graur Eleonora, Sergiu Sârbu și Repeșciuc Grigore au anuțat că părăsesc fracțiunea PD din Parlament și vor crea un grup legislativ separat.

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a declarat că regretă plecarea acestora și că de fapt, în spatele acestui pas ar sta alte motive decât cele invocate public de cei șase, fără însă a spune despre ce motive exact este vorba.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker