Evenimente

Petru Lucinschi, despre ideea de partid a lui Candu: „De râsul lumii”

Fostul președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi nu este surprins de situația creată în ultimile zile în Partidul Democrat. Potrivit lui, povestea scindărilor e veche, iar „tabloul este tipic moldovenesc”.

Foto: UNIMEDIA

 

„Tablou tipic moldovenesc, rău, urât, nu-i frumos, dar cu părere de rău noi nu ieșim din situația aceasta. Maturitatea clasei politice înseamnă următoarele: dacă ai venit în politică, în primul rând pune interesele țării, dacă ai venit în slujba poporului, ține-te de asta. Dar când încep lucruri din astea, am trecut prin asta sute de ori. Dacă au început nu se mai opresc”, a comentat Petru Lucinschi, pentru UNIMEDIA.

Cât despre intenția deputatului Andrian Candu, plecat de la PD împreună cu alți 5 colegi de fracțiune, fostul președinte s-a arătat sceptic.

„De râsul lumii! Aici sunt niște procese care nu depind doar de un grup de oameni ce au venit în Parlament. Dacă ești politică, trebuie să vezi situația generală. Mai scoateți capul și uitați-vă ce se mai face prin sat, ce se face în Ucraina, în România, trebnuie să fim, ca poporul, mai calmi și să nu facem lucruri rele, mai ales”, a adăugat Lucinschi.

Nemulțumiți de politica promovată de conducerea formațiunii, Andrian Candu și alți 5 deputați au anunțat că părăsesc PD și vor crea un nou partid de centru-dreapta, numit Pro-Moldova.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker