Politic

VIDEO// Andrian Candu despre Plahotniuc : „Eu sunt sigur că unde el e bine.”

Andrian Candu afirmă că l-a sunat pe Vladimir Plahotniuc ca să-l anunțe despre plecarea sa din Partidul Democrat, dar susține că nașul său nu va avea niciun rol în cadrul noii structuri politice

Andrian Candu, care mai nou este președintele grupului parlamentar Pro-Moldova, a fost întrebat astăzi de presă de ce l-a consultat pe Plahotniuc înainte de a părăsi PD, așa cum a declarat în cadrul unei emisiuni televizate, și dacă acesta va avea un rol în cadrul noii structuri politice.

„Niciodată nu am spus că m-am consultat cu domnul Plahotniuc. Am spus că l-am sunat să-l anunț. A fost o chestiune pur umană și cred că așa trebuie să fie, dacă ai o educație de șapte ani de acasă. Acea persoană a investit efort și muncă în creșterea partidului în ultimii 10 ani, mai ales că este persoana care m-a invitat în acest proiect politic legat de PD. Am considerat că este corect din punct de vedere moral ca dumnealui să nu citească din presă faptul că am plecat din formațiune”, a declarat Andrian Candu.

„Dar categoric nu va avea niciun rol și nicio influență asupra acestei noi mișcări de centru-dreapta pe care noi acum suntem la început de cale de formare”, a adăugat Candu.

În context, Andrian Candu a fost întrebat dacă știe care este locul aflării lui Vladimir Plahotniuc, fugit din țară după ce PD a renunțat la guvernare în iunie 2019.

„E o întrebare la care nu o să vă răspund. Eu vorbesc cu el la telefon fără să-l întreb „dumneavoastră unde sunteți?”. Mi se pare cumva o lispă de educație. Eu sunt sigur că unde el e bine. De ce trebuie să intru în detalii ca să mă complic eu sau se complice dumnealui de a-mi da explicații”, a adăugat Andrian Candu.

Precizăm că cei șase deputați care au părăsit fracțiunea PD au anunțat astăzi că au format grupul parlamentar Pro-Moldova. Este vorba de deputații Andrian Candu, Vladimir Cebotari, Sergiu Sârbu, Corneliu Padnevici, Grigore Repeșciuc și Eleonora Graur. Grupul parlamentar va fi condus de Andrian Candu, iar Sergiu Sârbu va fi secretar.

Briefing de presă PRO MOLDOVA

Briefing de presă a deputaților din Grupul parlamentar PRO MOLDOVA, în timpul ședinței plenare din 20 februarie 2020 – http://bit.ly/2HHJAsg

Опубликовано Parlamentul Republicii Moldova Четверг, 20 февраля 2020 г.

 

Sursa: jurnal.md

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker