Politic

Fostul procuror al Procuraturii Anticorupție, Eugen Rurac, ar fi fost supus presiunilor din partea directorului financiar al companiei SA „Metalferos”, nașul de cununie al președintelui Igor Dodon

Fostul procuror al Procuraturii Anticorupție, Eugen Rurac, ar fi fost supus presiunilor din partea directorului financiar al companiei SA „Metalferos”, Serghei Catană, nașul de cununie al președintelui Igor Dodon, în perioada când efectua urmărirea penală pe faptul comiterii unor infracțiuni de către factori de decizie ai SA „Metalferos”.

Dezvăluiri în acest sens au fost făcute de fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV. Potrivit lui Morari, Eugen Rurac a fost nevoit să-și dea demisia în septembrie 2019. Procurorul ar fi făcut și un raport în care a invocat că a fost intimidat de către reprezentanții SA „Metalferos” în legătură cu efectuarea investigației.

Întrebat dacă se referă la directorul financiar al acestei companii, nașul de cununie al lui Igor Dodon, Serghei Catană, Morari a confirmat că e vorba de el. „Din păcate, atunci când nu poți schimba cursul investigației, începi a lovi și a compromite persoanele care realizează această investigație. Iar atunci când schimbi o persoană în momentul în care urmărirea penală a ajuns la o etapă avansată, e nevoie de timp ca cel care îi ia locul să se documenteze și să înțeleagă esența investigației. Acest fapt se reflectă asupra bunei desfășurări a urmării penale”, a spus Morari.

Acesta a confirmat că ar fi fost firesc ca procurorul general să-i ia apărarea subalternului său, cel puțin așa s-ar fi întâmplat într-un stat democratic, cu instituții de drept independente și consolidate.

Eugen Rurac a instrumentat mai multe dosare de rezonanță printre care dosarul lui Ion Druță, care a deținut funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție (CSJ) și dosarul SA „Metalferos”, în care erau stabilite prejudicii de peste 200 de milioane de lei.

Serghei Catană a ajuns director financiar la „Metalferos” în 2007, la scurt timp după ce finul său de cununie, Igor Dodon, a fost numit ministru al Economiei.

Sursa: jurnal.md

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker