Evenimente

Un vicespeaker solicită informații despre mersul anchetei privind finanțarea ilegală a PSRM

Deputatul Fracțiunii Platforma DA, Blocul ACUM Alexandru Slusari solicită Procuraturii Anticorupție informații despre mersul anchetei privind finanțarea ilegală a Partidului Socialiștilor, dosarul penal redeschis în noiembrie 2019, după denunțul repetat depus de către liderul PPPDA, Andrei Năstase. Despre aceasta deputatul comunică într-o postare pe Facebook, transmite IPN.

Potrivit lui Alexandru Slusari, sunt trei luni de la redeschiderea dosarului, iar opinia publică trebuie să cunoască „dacă au fost interogați martori, dacă sunt persoane puse sub învinuire, despre cum ancheta a avansat sau dacă cumva cineva iar nu a încercat să claseze acest dosar”.

Ordonanța emisă la 8 iulie 2019, prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale în cazul finanțării ilegale a Partidului Socialiștilor, a fost anulată la sfârșitul lunii noiembrie 2019, după ce liderul PPPDA, Andrei Năstase, a depus la 19 noiembrie, la Procuratura Generală, solicitarea de anulare a ordonanței. În solicitare au fost atașate repetat înregistrările discuției dintre președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, atunci deputat. Din înregistrarea la care face trimitere Andrei Năstase reiese că PSRM, partid pe care l-a condus Igor Dodon până a fi ales președinte, este finanțat de către Federația Rusă cu aproape 700 de mii de dolari pe lună.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker