Politic

Declarația pentru reconfirmarea vectorului european pregătită de ACUM și PD

Declarația pentru reconfirmarea vectorului european și promovarea consecventă a cursului strategic și ireversibil de Integrare Europeană, pregătită de ACUM și PD, a fost dată publicității de deputatul PAS Mihai Popșoi.

„Deși colegii din PDM au avut o contribuție consistentă la elaborarea documentului prin schimbul de email-uri, totuși au evitat să discutăm pe viu pentru a finaliza documentul. Ieri noaptea am înțeles de ce. Regretăm lipsa de devotament și consecvență față de năzuința majorității cetățenilor RM de a urma calea integrării europene: a combaterii corupției, a justiției independente, a reformelor economice, alegând în schimb calea a patra – calea spre nicăieri”, afirmă deputatul

Declarația prevede că integrarea europeană a RM este obiectivul strategic de dezvoltare a țării și confirmă angajamentul ferm de asigurare a implementării priorităților cheie din Acordul de Asociere încheiat între RM și UE, inclusiv prin instituirea unei comisii parlamentare de control și implementare a Acordului de Asociere.

Totodată, declarația exprimă îngrijorare față de „alinierea Republicii Moldova la structurile Uniunii Economice Eurasiatice fără acordul Parlamentului RM”, dar și față de „inițiativele de recunoaștere internațională a neutralității care va constrânge dreptul suveran al RM de a alege propria politică externă și va limita aprofundarea și intensificarea relațiilor RM cu UE”.

Documentul mai prevede și un apel către instituțiile și statele membre ale UE să lanseze o misiune internațională de experți în domeniul justiției, care să susțină autoritățile în consolidarea statului de drept în Republica Moldova, reforma justiției, și activitatea independentă față de clasa politică din Republica Moldova a justiției și a instituțiilor de drept responsabile de lupta cu corupția la nivel înalt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: jurnal.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker