Evenimente

Care şcoli vor fi reorganizate sau închise în raionul Şoldăneşti

În raionul Şoldăneşti, în noul an de studii, vor fi înmatriculaţi cu 120 de copii mai puţin decât în anul trecut. În noul an de învăţământ, în şcolile din raionul Şoldăneşti vor merge circa patru mii de elevi.

Potrivit informaţiilor oferite la Direcţia Raională Învăţământ, în clasa I sunt aşteptaţi 431 de elevi. Deşi au rămas doar două săptămâni până la 1 septembrie, dintre aceştea au fost înmatriculaţi doar 85%.

Majoritatea absolvenţilor gimnaziilor pleacă în capitală, unde aleg să studieze fie la un colegiu, fie la o şcoală profesională. Nicolae Mândru, şeful Direcţiei Învăţământ Şoldăneşti, a menționat că, din cauza numărului mic de şcolari, 7 instituţii de învăţământ din raion, în anul de studii 2018-2019, riscă să fie reorganizate sau chiar închise. Este vorba de şcolile primare–grădiniţe din satele Rogojeni, Şipca, Socola şi gimnaziile din localităţile Şestaci, Climăuţii-de-Jos, Poiana şi Glinjeni.

Şi satul Fuzăuca va începe noul an de studii fără şcoală. Elevii din singura în raion instituţie de învăţământ cu predare în limba rusă au fost transferaţi la gimnaziul din satul vecin, Samaşcani. Motivele închiderii acestei şcoli a fost numărul mic de elevi şi deficitul financiar al instituţiei.

Foto simbol Radio Accest.

Natalia Rotari

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker