E timpul sa fii activScrie știrea ta

Miting de comemorare a victimelor Războiului din Afganistan

Lidia Grecu, mama lui Fiodor Grecu, din Şoldăneşti, îşi va plânge până la sfârşitul vieţii copilul pierdut într-un război străin.

 Un miting de comemorare a victimelor Războiului din Afganistat, originare din raionul Şoldăneşti a avut loc duminică, 16 februarie, în centrul raional, în preajma monumentului înălţat în memoria eroilor căzuţi în acel război. Astfel şoldăneştenii au marcat aniversarea a 31-a de la retragerea trupelor sovietice din Afganistat.

Vorbitorii la miting – Nicolae Mândru, preşedintele raionului, Andrei Bulat, preşedintele organizaţiei raionale a veteranilor Războiului din Afganistan, Maria Timofti, şefa Secţiei administrativ-militare a raionului, Igor Ceban, preot militar, parohul bisericii „Minunea Sfântului Arhanghel Mihail” din satul Cobâlea au menţionat că în acel război, care a durat aproape 10 ani, din cei peste 12 mii de tineri originari din Republica Moldova care au participat, 301 au decedat în lupte, 4 au fost declaraţi dispăruţi, iar alte câteva sute au fost răniţi.

Din raionul Şoldăneşti la acel război au participat peste 140 de tineri, dintre care 10 şi-au pierdut viaţa: Rusu Alexandru (Răspopeni), Botezat Ion şi Chirtoacă Vladimir (Vadul Raşcov), Iacobină Serghei (Poiana), Grecu Fiodor (Şoldăneşti), Stăvilă Vadim (Chipeşca), Rusu Alexei (Cuşmirca), Postoronca Anatol (Cotiujenii Mari), Palii Oleg (Olişcani), Beschieri Ion (Dobruşa).

La miting au participat combatanţi, reprezentanţi ai colectivelor de muncă, care au purtat fotografiile eroilor căzuţi în lupte, au depus flori la monument, iar un grup de elevi de la LT “Alexei Mateevici” au prezentat o compoziţie literară.

Victor Sofroni

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker