Evenimente

A încălcat,dar a fost lăsat sa plece. De ce?

 

Șoferii, care au fost amendați vreodată de INP, cunosc că întocmirea unui proces verbal poate dura în jur de 10-15 minute. Agentul totuși are de completat mai multe câmpuri cu datele conducătorului auto care a încălcat regulamentul circulației rutiere și asta poate dura.

Se pare că un echipaj care activează în raza raionului Orhei poate face același lucru în doar un minut, iar în plus mai și refuză să documenteze un șofer care circula neregulamentar pe banda opusă, încălcând linia continuă dublă, chiar dacă îi erau prezentate probe video de către un alt participant la trafic!

Cazul a fost raportat de un concetăţean pe un grup de Facebook, care a atașat și imaginile înregistrate la 15 februarie curent. Puteți vedea încălcarea surprinsă la ora 13:59, pe când echipajul de poliție și mașina de marcă Audi staționate pe acostament deja la ora 14:02.

Bună, de obicei nu prea fac postări în acest grup, dar acum chiar nu am putut rămâne indiferent. Toți cam știm că persoanele cu mașini cu numere străine, îndeosebi cele din Lituania, încalcă în mod special regulile de circulație, fie asta în oraș, fie sub camerele video, știind că nu vor fi trași la răspundere. Așadar, ieri, 15 februarie, deplasându-mă pe drumul R14, în localitatea Pelivan, cu o viteză de aproximativ 50 km/h permisă prin localitate, ceea ce făceau şi alţii, pe când un astfel de exemplar, cu numerele EJJ 669, a ieșit la depășire pe contrasens, sub camerele video, de ce și nu. Toți încalcă mai ales viteza, dar nici chiar în așa mod.

Sigur, nu m-am luat după el pentru că nu prea avea sens. Din fericire (așa credeam eu), însă doar peste două minute domnul a fost oprit de către patrula 9893, presupun pentru depăşirea limitei de viteză. Nu puteam să nu mă opresc. Când mă îndreptam spre mașina oamenilor legii, deja totul s-a rezolvat, șoferul se întorcea înapoi spre mașina sa, la care i-am zis că nu-i normal să mergi în așa mod ieșind pe contrasens. În mod normal nu aveam niciun drept să-l rețin, mai ales știind că poliția e chiar parcată în urma lui.

M-am salutat ulterior cu domnul polițist și l-am rugat să fie reținut acest șofer încât a încălcat și este material video care demonstrează acest lucru, la care mi-a răspuns ceva de genul: „nu, nu putem pentru că nu suntem de pe regiunea asta, etc” . Emmm…SERIOS?? „Sunați la 112 și raportați cazul”, îmi mai spusese domnul polițist.

 

Sursa: autoblog.md

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker