Politic

Ceaika, amicul lui Dodon, transferă bani direct în Bugetul RM. 123 mii €, în contul Trezoreriei

Igor Ceaika, fiul fostului procuror general al Federației Ruse, Iurie Ceaika, a donat peste 122 mii euro pentru reparația Casei-muzei „A.Pușkin” din Chișinău. Faptul că banii au fost transferați pe conturile Trezoreriei de Stat a fost confirmat pentru Deschide.MD de către secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Tatiana Ivanicichina.

Igor Ceaika, ambasadorul de afaceri în Moldova al Asociaţiei „Delovaia Rossia”, a decis să acopere toate cheltuielile pentru reparația Casei-muzeu «A. S. Pușkin» din Chișinău… Bugetul municipal și cel de stat pentru anul 2020 nu prevăd cheltuieli pentru Casa-muzeu „A. S. Pușkin”, iar procedura de alocare a mijloacelor financiare ar fi durat timp îndelungat. M-am adresat către prietenii Republicii Moldova din Rusia, care au găsit o modalitate de a finanța etapa inițială – expertiza, proiectarea și soluționarea problemelor urgente de reparație. Au fost deja transferate cca 2,5 milioane de lei (123 mii de euro), iar alte 1,5 milioane de lei vor fi transferate imediat ce vor fi definitivate documentele de proiectare”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Întrebată dacă este necesară și rectificarea bugetului de stat, Tatiana Ivanicichina a dat un răspuns negativ. Potrivit secretarului de stat, anumite categorii de donații și sponsorizări nu necesită introducerea în Legea Bugetului de stat, potrivit căreia Ministerul Finanțelor este instituția autorizată să modifice, la cererea întemeiată a autorităților publice centrale, indicatorii stabiliți ai bugetului de stat la venituri și la cheltuieli, în functie de volumul granturilor, al donațiilor, al sponsorizărilor și altor mijloace intrate suplimentar cu titlu gratuit.

Menționăm că anterior, Igor Dodon anunța că Ministerul Culturii și Primăria mun.Chișinău urmau să identifice și să aloce circa 550 mii de lei pentru reconstrucția acoperișului, precum și să fie efectuată o expertiză tehnică a complexului muzeal „A.Pușkin”.

De precizat este că Igor Ceaika este și partenerul de afaceri a fratelui președintelui, Alexandru Dodon, în domeniul colectării și prelucrării deșeurilor industriale, dar și în domeniul construcțiilor.

Anterior, s-a aflat că Igor Ceaika ar fi sponsorizat și fundația „Din suflet” a Galinei Dodon (soția președintelui R.Moldova), dar și s-a implicat în eliberarea ostaticilor moldoveni din Afganistan.

Sursa : deschide.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker