Politic

Andrian Candu a rămas fără funcția de vicepreședinte PD: „Angajamentele tacite compromit partidul”

În cadrul ședinței Consiliului Politic Național al formațiunii care a avut loc sâmbătă, Partidul Democrat și-a desemnat noii vicepreședinți.

Potrivit unimedia.info, vicepreședinți ai Partidului Democrat au fost votați Violeta Ivanov, Ludmila Guzun, Igor Vremea, Eugeniu Nichiforciuc, Ruxanda Glavan, Monica Babuc, Vladimir Andronache, Nicolae Ciubuc, Vasile Bîtcă, Valentina Buliga și Alexandru Cauia.

Totodată, a fost prezentată viziunea de resetare a Partidului, care se bazează pe 4 piloni principali: „părerea mea contează; eu sunt informat; cine ne reprezintă; încotro mergem”. „Conceptul de resetare a PDM va fi discutat pe larg cu Organizațiile Teritoriale de partid, va fi completat cu propunerile venite de la membrii formațiunii, după care va fi aprobat și pus în aplicare”, se arată în comunicatul PD.

După adoptarea conceptului de restare a PD, în lista vicepreședinților nu se mai regăsește Andrian Candu, finul fostului lider PD, Vladimir Plahotniuc, dat în căutare internțaională pentru infracțiuni penale, dar și Serghei Sârbu, Eleonora Graur, Vladimir Cebotari ș.a.

Andrian Candu s-a arătat nemulțumit de postura în care se află acum PD, care nu este la guvernare, dar nici în opoziție nu se poate considera, întrucât a votat pentru Guvernul Chicu și susține inițiativele acestuia.

„Aranjamentele tacite compromit partidul și dezamăgesc oamenii, mai cu seamă pe cei care și-au dat votul de încredere pentru PD. Urmează multe discuții și dezbateri în interior, ce se vor finaliza cu luarea de decizii”, a spus Andrian Candu.

Anterior, președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a confirmat că în cadrul fracțiunii există 2-3 deputați care comunică mai des cu Vladimir Plahotniuc și ar avea viziuni diferite de cele ale actualului lider, Pavel Filip. „Această comunicare nu este în măsura să afecteze în vreun fel deciziile PD”, au spus, într-un glas, Diacov, dar și Andrian Candu, în interviuri acordate pentru UNIMEDIA.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker