Social

Viorica Dumbrăveanu: Nu avem înregistrat niciun caz de coronavirus în Moldova

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, dezminte informațiile care au apărut în spațiul public că în Republica Moldova ar fi fost înregistrat vreun caz de îmbolnăvire cu noul virus apărut în China – coronavirus. Ministra susține că autoritățile Republicii Moldova întreprind toate măsurile ne-cesare de precauție pentru a fi pregătite în caz de necesitate, transmite IPN.

„Am realizat un șir de măsuri în contextul evaluării situației în instituțiile medicale vizavi de do-tarea cu medicamente, dispozitive medicale, echipamente de protecție. Am realizat inclusiv instruirea personalului medical cum trebuie să sporească vigilențele în caz că există o suspiciune sau un bolnav de coronavirus”, a declarat Viorica Dumbrăveanu în cadrul emisiunii „Acces direct” de la postul NTV Moldova.

Potrivit ministrei, instituțiile medicale sunt pregătite să reprofileze unele secții în caz de necesitate. „Avem determinate laboratoarele de referință din regiune. Este vorba despre un laborator de înaltă performanță din Germania. Nu este vorba doar de Republica Moldova că nu suntem dotați, este un virus de tip nou, este un virus care a suferit mutații. Respectiv, nu toate laboratoarele sunt pregătite pentru a-l identifica”, a menționat Viorica Dumbrăveanu.

În plus, Organizația Mondială a Sănătății oferă suport sub formă de teste rapide cu o precizie foarte înaltă a coronavirusului.

 Potrivit ultimelor date furnizate de către presa internațională, numărul persoanelor decedate din cauza noului tip de virus a ajuns la peste 1100.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker