Uncategorized

Să faci un bine este gratis

Suntem o echipă formată din 16 voluntari din satul Bușăuca, raionul Rezina, elevi din clasele a VI-a – a IX-a. Ne-am propus drept scop să facem o schimbare în sat. Sloganul nostru este: „Împreună facem bine, împreună avem un viitor! Să faci un bine este gratis”.

 Ne motivează, ne ajută să ne planificăm şi să desfăşurăm activitatea Anghelina Perlog, o tânără din localitatea noastră, membră a Consiliului raional al tinerilor din Rezina. Suntem susţinuţi şi de primarul localităţii, dl Mihail Donica, împreună cu care identificăm probleme, planificăm activităţile.

Existăm ca grup de la 26 noiembrie 2019, deci suntem abia la început de cale. Primele noastre acţiuni au fost de caritate: mai mulți oameni din sat dispuși să ajute pe alții au făcut donaţii, iar noi, formând un alai cu Moş  Crăciun, am mers la câteva familii social vulnerabile şi le-am oferit dulciuri, hăinuțe, jucării, produse alimentare colectate. De Sfântul Vasile, după obiceiul din strămoşi, am vizitat persoanele în etate. De Crăciun am mers și am colindat sătenii, vestind Nașterea Domnului, pentru a păstra tradiţia.

La primăvară dorim să amenajăm un loc de distracții, unde să poată veni maturii şi copiii să-şi petreacă timpul activ şi interesant.

Aceste activităţi ne învaţă să fim membri activi ai societăţii, să ne organizăm, să lucrăm în echipă, să ne gândim la problemele din localitatea noastră şi să încercăm să le ameliorăm. Dar şi să fim caritabili, să aducem bucurii semenilor.

Eudochia Morari, preşedinta grupului de voluntari din s. Buşăuca, raionul Rezina

 

În imagine: câteva dintre voluntarele echipei noastre, susţinute de Ion Alcaz şi  Anghelina Perlog, mergem la familiile social vulnerabile cu daruri în ajun de Crăciun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker