Politic

Platforma DA amenință cu proteste masive și cu inițierea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului

Platforma DA a mediatizat o declaraţie cu privire la intenţia guvernării de a anula creşterea în valoare dublă a veniturilor majorităţii pensionarilor.

În declaraţie se menţionează că recent, guvernarea lui Dodon, a anunţat cu mare tamtam despre un aşa zis eveniment inedit în istoria Moldovei — indexarea pensiilor de două ori pe an. În opinia autorilor declaraţiei, după aceste asigurări verbale ale lui Dodon se ascunde o mare farsă!

Conform modificărilor din decembrie 2019 la Legea privind sistemul public de pensii, este prevăzută indexarea de două ori pe an a pensiilor ce nu depășesc minimul de existență. Atunci media creșterii anuale a prețurilor de consum pentru ultimii trei ani a fost stabilită drept coeficient de indexare pentru toate pensiile. În mod normal cei mai săraci pensionari trebuie să beneficieze de o indexare în valoare dublă a pensiilor şi prin modificarea respectivă acest scop ar fi fost atins.

Însă, la nici 3 luni de la acea decizie a legislativului, Igor Dodon renunţă la ideea majorării în valoare dublă a veniturilor a peste 400 de mii de pensionari, ascunzându-se după cuvinte frumoase şi după propriul Guvern, care a elaborat un proiect de rectificare a legii privind sistemul public de pensii!

De-facto, această modificare anulează creșterea în valoare dublă a veniturilor majorităţii pensionarilor! Da, Dodon şi guvernul său propun indexarea tuturor pensiilor de două ori pe an, dar cu coeficientul de inflație pentru 6 luni precedente. Astfel, se revine la formula care a fost în vigoare până în decembrie 2019, când pensiile erau indexate o dată pe an cu coeficientul inflației anuale!

Pe fundalul ultimelor majorări cu circa 45% a tarifelor la transportul interurban, dar şi a preţurilor la produsele alimentare, majorări ce lovesc cele mai vulnerabile segmente sociale, inclusiv pensionarii, politicile Guvernului controlat de Dodon sunt în mod evident antisociale.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker