Util

VIDEO// Halogen, Xenon sau LED? Tu ce alegi ?

În condițiile de vizibilitate proastă sau foarte proastă, pe drumurile din oraș, dar și din afara țării, este firesc să te preocupe lumina din farurile mașinii pe care o ai. Ce să alegi, care sunt diferențele și avantajele fiecărui tip de lumină, afli în materialul video de mai jos.

La început a fost Cuvântul! Iar pe mașini, la început a fost farul cu bec cu incandescență. Becurile Halogen au evoluat destul de mult și chiar dacă sunt vechi ca tehnologie, încă se mai folosesc pe mașinile noi, în 2020. Noul Golf 8 este o confirmare a acestui lucru.

Primile faruri cu Xenon, au apărut pe BMW Seria 7 în caroseria E32, iar de atunci întreaga industrie auto mondială a preluat trendul și tehnologia. După xenon, au fost introduse în producție farurile cu iluminare LED, practic ultimul răcnet dacă pot fi numite astfel.

Nu sunt chiar vârful de iceberg, pentru că există și faruri cu Laser, mult mai puternice decât LED-ul, însă se regăsesc doar pe mașini scumpe sau exotice și doar pe câteva branduri. Majoritatea constructorilor însă au preferat să rămână la LED.

Odată cu apariția LED-ului în far, xenonul este pe cale de dispariție. Iată un exemplu – Renault Kadjar, care poate fi echipat cu faruri cu halogen, ori cu faruri LED. Iar Renault nu este singurul producător care s-a refuzat de xenon.

Dar care sunt avantajele fiecărui sistem de iluminare, durata de viață, costurile, intensitatea luminii și de ce mașinile echipate cu xenon, au proiectoarele cu halogen (pentru cei pasionați de orbit participanții la trfic), aflați în materialul video de mai jos.

Sursa: autoexpert.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close