Util

VIDEO// Halogen, Xenon sau LED? Tu ce alegi ?

În condițiile de vizibilitate proastă sau foarte proastă, pe drumurile din oraș, dar și din afara țării, este firesc să te preocupe lumina din farurile mașinii pe care o ai. Ce să alegi, care sunt diferențele și avantajele fiecărui tip de lumină, afli în materialul video de mai jos.

La început a fost Cuvântul! Iar pe mașini, la început a fost farul cu bec cu incandescență. Becurile Halogen au evoluat destul de mult și chiar dacă sunt vechi ca tehnologie, încă se mai folosesc pe mașinile noi, în 2020. Noul Golf 8 este o confirmare a acestui lucru.

Primile faruri cu Xenon, au apărut pe BMW Seria 7 în caroseria E32, iar de atunci întreaga industrie auto mondială a preluat trendul și tehnologia. După xenon, au fost introduse în producție farurile cu iluminare LED, practic ultimul răcnet dacă pot fi numite astfel.

Nu sunt chiar vârful de iceberg, pentru că există și faruri cu Laser, mult mai puternice decât LED-ul, însă se regăsesc doar pe mașini scumpe sau exotice și doar pe câteva branduri. Majoritatea constructorilor însă au preferat să rămână la LED.

Odată cu apariția LED-ului în far, xenonul este pe cale de dispariție. Iată un exemplu – Renault Kadjar, care poate fi echipat cu faruri cu halogen, ori cu faruri LED. Iar Renault nu este singurul producător care s-a refuzat de xenon.

Dar care sunt avantajele fiecărui sistem de iluminare, durata de viață, costurile, intensitatea luminii și de ce mașinile echipate cu xenon, au proiectoarele cu halogen (pentru cei pasionați de orbit participanții la trfic), aflați în materialul video de mai jos.

Sursa: autoexpert.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker