EvenimenteSocial

În Republica Moldova sunt vacante peste 8500 de locuri de muncă

În Republica Moldova sunt vacante peste 8500 de locuri de muncă, transmite MOLDPRES. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a publicat Observatorul Pieței Muncii în care se arată că, la data de 10 februarie 2020, erau în evidență 8686 de locuri vacante.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 1806 locuri de muncă, dar ținând cont de Hotărârea Guvernului nr. 672 din 17.12.2019 pentru locurile vacante în autorități publice (specialist (inclusiv superior, principal) este stabilit un moratoriu temporar de angajare.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 6880 locuri de muncă, ceea ce constituie 79% din numărul total al locurilor de muncă vacante.

Buletinul Observatorul Pieței Muncii este elaborat în concordanță cu „Clasificatorul ocupaţiilor din Republica Moldova”, aprobat prin ordinul Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei în martie 2014.

Sursa: deschide.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker