Social

Republica Moldova va primi 150 de teste rapide pentru detectarea coronavirusului de tip nou.

Republica Moldova va primi 150 de teste rapide pentru detectarea coronavirusului de tip nou. Despre aceasta a menţionat ministra Sănătăţi, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, la un post de televiziune. Potrivit ministrei, laboratoarele de referinţă sunt dispuse să primească probele prelevate şi să stabilească diagnozele în cel mai scurt timp. Paralel, este funcţional şi serviciul operaţional de urgenţă, 24 din 24 de ore, care oferă servicii de consultanţă şi ghidare, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„La moment nu avem înregistrat nici un caz de coronavirus în Moldova, dar şi în ţările vecine. Graţie suportului OMS, vor fi oferite 150 de teste rapide, dar sunt determinate şi acele laboratoare de referinţă din regiune, la care, în caz de necesitate, vom apela la serviciile lor prin intermediul Aghenţiei Naţionale Sănătate Publică. Este funcţional şi serviciul operaţional de urgenţă, 24 din 24 de ore, care oferă servicii de consultanţă şi ghidare”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Totodată, Viorica Dumbrăveanu a ţinut să menţioneze că simptomele ce apar în cazul îmbolnăvirii cu coronavirus de tip nou sunt similare cu cele apărute în cazul unei gripe obişnuite. Astfel, cetăţenii care s-au întors din călătorii şi manifestă semne de răceală sunt îndemnaţi să se adreseze la medic şi să comunice toate datele.

„Sunt aceleaşi simptome ca şi în cazul gripei sau infecţiilor respiratorii acute. Sunt nişte reguli elementare, care trebuie să fie respectate. Este necesar, în cazul în care am realizat călătorii peste hotarele ţării, şi avem simptomele unei răceli, să ne adresăm la lucrătorul medical, în mod obligatoriu, şi să aducem la cunoştinţă istoricul călătoriilor noastre. Trebuie să evităm locurile aglomerate, recomandări în contextul eticii elementare a tusei şi este foarte oportun să respectăm şi regula privind spălarea regulată a mâinilor”, a spus ministra Sănătăţii.

În China continentală, noul coronavirus a făcut 908 morţi, iar numărul persoanelor infectate a depăşit 40.000, potrivit celui mai recent bilanţ comunicat luni de autorităţi.

Sursa: deschide.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker