Evenimente

Schemă privind legalizarea construcţiilor neautorizate. Arhitectul-şef de la Ştefan-Vodă şi directorul unei întreprinderi municipale, reţinuţi de CNA

O schemă privind legalizarea construcţiilor neautorizate în raioanele Ştefan Vodă, Căuşeni şi Anenii Noi a fost deconspirată de ofiţerii CNA. Arhitectul-şef al raionului Ştefan-Vodă şi directorul întreprinderii Biroul de proiectări, prospecţiuni şi servicii din localitate au fost reţinuţi marți dimineață, pentru 72 de ore, de către mascații Centrului Național Anticorupție (CNA). Cei doi sunt bănuiți de trafic de influenţă şi corupere pasivă.

Potrivit unui comunicat de presă al CNA, cei doi ar fi pus la cale o schemă de estorcare a mijloacelor financiare pentru darea în exploatare a construcțiilor. Schema consta în identificarea persoanelor  care urmau să perfecteze actele de recepţie finală a construcţiilor cărora le propuneau ajutor contra unor anumite sume de bani. Ajutorul consta în asigurarea setului de documente necesar pentru darea în exploatare a imobilelor, dar și pentru întocmirea proceselor-verbale de recepție finală a construcțiilor neautorizate.

În comunicat se mai arată că cei doi ar fi încasat taxe ilegale ce variau între 1.000 şi 10.000 de lei, iar ofițerii CNA ar fi documentat mai multe episoade în care arhitectul-şef şi directorul întreprinderii menţionate eliberau certificate de urbanism, proiecte şi autorizaţii de construcţie pentru obiectivele edificate neautorizat.

După eliberarea actelor, bănuiții le sugerau beneficiarilor să aştepte câteva luni ca să creeze impresia că lucrările de construcţie ar fi fost executate în temeiul documentelor permisive, iar peste o anumită perioadă să solicite reprezentanţilor Serviciului cadastral teritorial efectuarea măsurărilor şi eliberarea certificatului privind inspectarea bunului imobil.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă până la 10 ani de închisoare.

Sursa: anticoruptie.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker