Politic

Dodon l-a promovat intens pe Ciocoi în iunie 2019, însă atunci numirea acestuia a fost blocată de Andrei Năstase și Iurie Reniță

Aureliu Ciocoi este exponentul direct al președintelui Igor Dodon, afirmă vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari. Potrivit lui, șeful statului l-a promovat intens pe Ciocoi în iunie 2019, însă atunci numirea acestuia a fost blocată de Andrei Năstase și Iurie Reniță cu doar câteva ore înainte de semnarea acordului politic temporar între blocul ACUM și PSRM.

„Ciocoi este ministrul de Externe al lui Dodon. Nu are nimic cu PSRM, este exponentul direct al lui Dodon, care l-a promovat intens în iunie 2019, și eu trebuie să spun un lucru: atunci numirea lui Ciocoi a fost blocată de Andrei Năstase și Iurie Reniță. Aici mă opresc”, a declarat Alexandru Slusari, în cadrul emisiunii „Ora Expertizei”, de la Jurnal TV.

În context, expertul Vlad Kulminski, director executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice, a spus: „Eu am auzit că lucrul acesta s-a întâmplat chiar cu o oră înainte de semnarea acordului”.

„Cu trei ore”, a precizat Slusari.

Vlad Kulminski a mai spus, în context: „Sper că a fost o gafă și nu o intenție. Eu cred că dl Ciocoi este un diplomat destul de bun, a fost ambasadorul RM în Germania 5 ani de zile. Dar iată ce se întâmplă când un diplomat încearcă să fie politician. Dl Ciocoi trebuie să recunoască că a fost o gafă, dacă a fost o gafă.”

„După asemenea declarații, Ciocoi trebuie să-și dea demisia. Au fost jigniți profund zeci de mii de oameni care au participat în acest conflict armat pentru independența RM. Eu niciodată n-am ascuns că după apartenență etnică sunt rus. Prețuiesc foarte mult relațiile economice, culturale cu Federația Rusă. Dar este cert un lucru: acest conflict a fost provocat de către Federația Rusă. A cui era tehnica militară? Că Transnistria nu avea propria armată, tehnică militară, tancuri, „BTR”-uri. Ale cui erau? Nu ale Armatei a 14-a care cică „a oprit vărsarea de sânge”?”, a punctat, la rândul său, Alexandru Slusari.

Sursa: jurnal.md

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker