Evenimente

Au reprezentat R.Moldova la festivalul “Regele brazilor”

Ansamblul folcloric „Lozioara” din oraşul Şoldăneşti a reprezentat Republica Moldova la Festivalul internaţional de folclor „Regele brazilor”, desfăşurat în Bistriţa-Năsăud din România. Evenimentul a avut loc în comuna Prundu Bărgăului, fiind organizat de către Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud în parteneriat cu Serviciul Cultură Tradiţională şi Multimedia.

Şoldăneştenii au ajuns la festivitate după o selectare riguroasă. Membrii comisiei au ţinut cont de succesele pe care „Lozioara” le-a înregistrat pe parcursul celor 26 de ani de activitate. Artiştii de la Şoldăneşti au evoluat cu cele mai frumoase cântece pe care le-au adunat de-a lungul timpului din folclorul local.

La festivalul care a durat două zile, moldovenii, la fel ca şi ceilalţi participanţi din Cehia, Bulgaria şi România, au avut jumătate de oră la dispoziţie ca să-şi demonstreze măestria şi să confirme că au meritat să ajungă anume ei la acest eveniment. Gazda festivalului a fost reprezentată de patru ansambluri folclorice.

Participanţii la festival au avut ocazia să admire târgurile de artă populară şi jocurile tradiţionale, locuri pitorești din zonă.

Festivalul internaţional de folclor „Regele brazilor” este la a XVI-a ediţie. Potrivit organizatorilor, prin intermediul acestui eveniment se urmăreşte respectarea şi preţuirea valorilor cultural-artistice ale ţărilor participante. Originalitatea evenimentului constă în promovarea bradului, care este un simbol emblematic al Văii Bârgăului. Acest festival este dedicat iubitorilor de folclor muzical-coregrafic.

Natalia Rotari

  În imagine: Ansamblul „Lozioara” cu portul, cântecul şi dansul de acasă.

 

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker