Evenimente

Chicu: „Împrumutul pe care Republica Moldova îl negociază cu Federația Rusă va fi unul „suveran”, adică banii vor fi acordați fără anumite condiții”

Împrumutul pe care Republica Moldova îl negociază cu Federația Rusă va fi unul „suveran”, adică banii vor fi acordați fără anumite condiții, a anunțat astăzi premierul Ion Chicu.

„Continuăm negocierile cu partea rusă pentru oferirea unui credit suveran. „Credit suveran” asta înseamnă că noi primim banii în bugetul țării și noi îi cheltuim fără condiții adiționale, conform legislației Republicii Moldova. (…) Eu cred că, în următoarele zile, ultimele detalii în acordul cu Federația Rusă vor fi negociate și vom avea această înțelegere”, a declarat Ion Chicu.

Totodată, șeful Guvernului a adăugat că la licitațiile pentru reparația drumurilor, pentru care vor fi cheltuiți banii rusești, vor putea participa toate companiile internaționale.

„Pentru aceasta au fost lansate concursuri pentru construcția drumurilor și la finalizarea acestor concursuri vom desemna câștigătorii. Este o transparență maximă. Toate companiile internaționale pot participa la acest concurs”, a mai spus Ion Chicu.

Precizăm că Guvernul de la Chișinău a anunțat lansarea unui program de reabilitare a drumurilor, în sumă totală de 5,5 miliarde de lei, iar sursa de finanțare pe care contează este creditul de 500 de milioane de dolari SUA din partea Rusiei.

Anterior, ministrul Economiei și Infrastructurii a declarat că negocierile cu partea rusă cu privire la acest împrumut vor fi încheiate pe parcursul lunii februarie.

Sursa: jurnal.md

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker