Social

Cu sprijinul IFAD au renovat un kilometru de drum

Cu suportul financiar al Fondului Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD), la Brânzenii Vechi, raionul Teleneşti au fost finisate lucrările de renovare a unui kilometru de drum și a trotuarelor adiacente, aceasta fiind cea mai mare investiție în infrastructura localității din ultimii doi ani (în imagine).

După cum ne-a informat Veaceslav Tcaciuc, primarul comunei Brânzenii Noi, costul proiectului a fost de 1,2 milioane de lei, inclusiv 400 de mii de lei – contribuția agenților economici locali.

Nicolae Cotlău, liderul SRL ”Brânzeni-Agro”, care a plătit partea leului din contribuție, ne-a relatat că finanțatorii au fost cointeresați ca tronsonul să contribuie la dezvoltarea social-economică a localității:

”Drumul acesta duce din zona primăriei, care se află în centrul localității, spre marginea de nord-est a satului, unde sunt sediile mai multor agenți economici locali. Acum aceștea se pot deplasa mai ușor spre depozite, abator, secțiile de procesare a producției agricole. Pe parcursul lucrărilor reprezentanții IFAD ne-au vizitat de câteva ori, împreună cu liderii locali ţinând sub un control strict calitatea lucrărilor”, ne-a relatat dl Cotlău.

Primarul comunei a adăugat că anume acel sector de drum era cel mai deteriorat, fiindcă era supus unei exploatări intensive, inclusiv de vehicule de mare tonaj.

”Ni s-a garantat că îmbrăcămintea de asfalt așternută va ține cel puțin 10 ani. Sunt instalate semnele de circulație necesare, marcate trecerile pentru pietoni”, a menționat și dl Tcaciuc.

Mai mulţi locuitori ai satului susțin că drumul în cauză a fost o nouă treaptă în modernizarea localității:                                       

”Avem cămin de cultură, unde în perioada rece a anului este cald. Cu susținerea FISM, într-un proiect de două milioane de lei, am reușit să renovăm această instituție. Aici activează două colective artistice de amatori, filiala Colegiului de Muzică “Ștefan Neaga” din capitală, patru grupe de dansatori, biblioteca, se organizează serbări, discotecă pentru tineri, în apropiere este și un ministadion. Adică aleșii locali, cât și oamenii de afaceri caută și găsesc posibilități, finanțatori pentru a schimba viața localității”, ne-a relatat Ioachim Banari, angajat în domeniul culturii din localitate.   

Ion Cernei

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker