Evenimente

Malăieștii au marcat 500 de ani de istorie și dăinuire

Locuitorii satului Mălăiești din raionul Orhei au sărbătorit duminică jumătate de secol de la prima atestare documentară. Cu această ocazie, primăria a invitat oaspeți din republică şi de peste hotare. A fost prezentă şi conducerea raionului.

La sărbătoare au participat de asemenea primarii a două comune din România care au în componența lor sate cu nume Mălăiești. Au împărtăşit bucuria cu sătenii şi Petru Bunici, care timp de 18 ani a fost primar la Mălăiești, Vladimir Cociorvă, actualul primar de Braviceni, care în perioada  mandatului  său de deputat în 1998 -2001 a avut în custodie și satul Mălăiești.                        

În alocuțiunea sa primarul Ilie Vârtosu a menționat realizările înregistrate în ultimii cinci ani: proiectarea și conectarea la gazoduct a caselor din mahalaua nouă a satului, reparația și amenajarea drumului central, construcția câtorva stații de aşteptare pentru pasageri, reparațiia unor obiective de menire socială, etc., în valoare totală de circa 50 mln lei, încheierea unor acorduri de înfrățire între Primăria Mălăiești și 4 comune din România.  

 Primarul a înmânat diplome de  merit celor care în ultimii ani au contribuit mult la prosperarea localității în domeniile educație, sănătate, economie, administrația publică.

Sărbătoarea a continuat cu un spectacol de zile mari prezentat de artiștii amatori locali. În fața sătenilor a evoluat de asemenea Orchestra-model a Trupelor de Carabinieri, iar un pluton al companiei cu destinație specială ”Scorpion” a demonstrat aplicații cu elemente de lupte marțiale.

În imagine: Sunt omagiaţi  angajaţii din sistemul ocrotirii sănătăţii.

       Ion Cernei

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker