Uncategorized

Vasilisa Pometkova: Studiem conexiunile multiculturale și de pe site-ul săptămânalului CUVÂNTUL

Vasilisa Pometcova, directoarea Bibliorecii pentru Copii din Comrat le vorbeşte unui grup de copii despre istoria, cultura, tradiţiile şi obiceiurile etnicilor din raionul Teleneşti. 

Lansarea proiectului ”Conexiuni interculturale-societate unită” la Biblioteca pentru Copii din Comrat, care este implementat concomitent şi la bibliotecile din Râșcani, Telenești, Taraclia, Soroca, a început cu trecerea în revistă a raionului Telenești. Proiectul include în sine studierea istoriei, tradițiilor, culturii și obiceiurilor etniilor care trăiesc în Republica Molova, ne-a informat Vasilisa Pometcova, directoarea instituției:

”Este unul din cele mai complicate proiecte care le-am fi avut vreodată. Am avut două etape de concurs care au fost susținute, astfel am dovedit cu colegele mele că acesta este proiectul cel mai interesant or, a cunoaște cultura și tradițiile celor care sunt de altă etnie este imperios necesar. Partea cea bună e că am elaborat proiectul respectiv toate cele cinci directoare de biblioteci, care ne-am unit într-o echipă. Este al șaselea mare proiect implementat de către biblioteca noastră, la care participă şi copii de la 13 ani în sus”, a spus dna Pometcova, adăugând că, un sondaj realizat printre beneficiarii bibliotecii a demonstrat că anume această categorie este mai puțin informată despre minoritățile naționale şi religioase din republică, dar și că îi interesează tema respectivă.

”Am fost la Telenești acum trei ani, tot în cadrul unui proiect comun cu biblioteca publică. Am fost impresionați de natura din zona Codrilor, de arhitectură, cultură, istorie, dar mai mult ca orice – de oameni. Acum, de ajutor în studierea raionului Teleneşti ne este site-ul săptămânalului CUVÂNTUL, de unde aflăm despre oameni interesanți, tradiții, cultură, probleme. Ne impresionează că lumea nu este indiferentă vs. de fenomenele vieții sociale, sunt mulţi autori de inițiative civice interesante. Trezesc interes știrile desfășurate despre festiva-luri, târguri și expoziții de meșteșuguri populare. Am avut întâlniri cu elevii de vârsta respectivă, unde le-am povestit despre aceste lucruri interesante. Le-a plăcut mult”, a mai adăugat dna Pometcova.

Proiectul ”Conexiuni interculturale – societate unită” se realizează în perioada noiembrie 2019 – octombrie 2020”.

Ion Cernei

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker