Politic

Mărimea indemnizației de consilier raional urmează să fie stabilită la sesiunea următoare

În agenda ședinței recente a Consiliului Raional Șoldănești a figurat și chestiunea cu privire la indemnizațiile consilierilor raionali, pentru ce din soldul disponibil au fost alocaţi 54 mii lei.

Consilierul PSRM Anatolie Cazimir s-a interesat care va fi mărimea concretă a indemnizației.

Iurie Prisăcari, șeful Direcției Raionale Finanțe a concretizat că în legislatura precedentă consilierii au primit pentru participare la sesiunile Consiliului 300 de lei, iar la ședinţele comisiilor consultative – 250 de lei. “Care va fi mărimea indemnizației în legislatura curentă urmează să decideți dumneavoastră”, a adăugat dl Prisăcari.

Cineva a propus să se meargă pe exemplul Consiliului Raional Rezina, care își plătește consilierii cu câte 600 de lei pentru fiecare ședință.

În replică, altcineva a menționat că la Orhei consilierii raionali s-au dezis de aceste indemnizații.

Președintele raionului Nicolae Mândru le-a propus consilierilor să se gândească și să vină la ședința următoare cu un proiect concret de decizie privind mărimea indemnizației, care va intra în vigoare după ce va fi votată de majoritatea membrilor Consiliului.

Reporter „C”

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker