Evenimente

Concurenţă şi emoţii la „Pedagogul anului”

Participanţii la etapa raională a concursului, împreună cu membrii juriului. Foto: soldanesti.md.

În perioada 01 decembrie 2019 – 30 ianuarie 2020, în raionul Şoldăneşti, s-a desfășurat etapa raională a Concursului ”Pedagogul anului”, obiectivele căruia sunt: sporirea prestigiului profesiei de pedagog, stimularea activității creative a pedagogului, promovarea experienței avansate și inovatoare, motivarea cadrului didactic pentru autoformare și formare continuă.

În cadrul etapei raionale au concurat 10 cadre didactice: 2 – în categoria învăţământul preşcolar; 4 – în categoria învăţământul primar şi 4 – în categoria învățământul gimnazial și liceal.

La prima fază a concursului au fost analizate și apreciate dosarele de participare ale concurentelor.

Următoarea activitate a fost ”Ora publică”, în cadrul căreia pedagogii au utilizat diverse metode didactice, demonstrându-și creativitatea, experiența și propriul stil de lucru.

Faza finală a fost prezentarea unui discurs ”În numele viitorului” și a probei orale privind inteligența profesională, în cadrul căreia a fost apreciată capacitatea de a soluționa o situație psihopedagogică.

Conform Comisiei de concurs, participanţii au fost apreciaţi în felul următor:

Categoria educatori:

premiul I – Olga Railean, Școala primară-grădiniță Rogojeni; premiul II – Lilia Cepraga, Grădinița-creșă Chipeșca.

Categoria învățători:

premiul I – Viorica Rusu, Gimnaziul Pohoarna; premiul II – Tatiana Muntean, LT Cotiujenii Mari; premiul III – Natalia Meșină, Gimnaziul Alcedar.

Categoria profesori:

Premiul I – Irina Mișcov, Gimnaziul Olișcani; pemiul II – Raisa Palamarenco, Gimnaziul Chipeșca; premiul III – Inna Caraman, LT Cotiujenii Mari.

Învingătorii vor fi distinşi cu diplome și premii bănești acordate de Consiliul Raional: premiul I – 5000 lei, premiul II – 3000 lei, premiul III – 2000 lei. Vor primi diplome de participare și premii de încurajare  în mărime de 1000 lei şi ceilalţi participanţi la concurs.

Deținătoarele premiului I vor participa la etapa republicană a concursului.

Aducem mulțumiri managerilor colectivelor didactice, reprezentanții cărora au participat la concurs, administrației Liceului Teoretic ”A.Mateevici” Șoldănești, Grădiniței–creșă ”Mărțișor” din Șoldănești, în incinta cărora s-au desfășurat orele publice și tuturor celor implicați în organizarea și desfășurarea eficientă a Concursului ”Pedagogul anului”.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker