Evenimente

De Ziua Independenței RM pensionarii anunță proteste

Uniunea Pensionarilor din Republica Moldova a anunţat că va organiza pe 27 august, de Ziua Independenței, o acțiune de protest în fața Parlamentului față de starea de lucruri din țară. Într-o conferință de presă la IPN, conducerea Uniunii Pensionarilor a punctat că această zi este o ocazie pentru a semnala situația vulnerabilă în care au ajuns persoanele de vârsta a treia, din cauza pensiilor mizere.

Președintele Uniunii, Victor Leancă, a declarat că, din cauza pensiilor mici, a prețurilor mari, problemele vârstnicilor din Republica Moldova devin tot mai acute. Acest lucru îi determină să întreprindă acțiuni pentru a trage un semnal de alarmă.

„Viața pensionarilor devine din ce în ce mai grea, mai deplorabilă. Această situație ne cere să nu tăcem”, a declarat Victor Leancă.

Prim-adjunctul președintelui Uniunii Pensionarilor, Nicolae Stratulat, a remarcat la rândul său că un stat care nu are grijă de propriii cetățeni este sortit pieririi. Acesta crede că în acești 26 de ani, majoritatea celor care au condus Republica Moldova și-au adunat averi pe seama cetățenilor. El spune că dacă într-o țară vârstnicii sunt nemulțumiți de starea de lucruri, înseamnă că toată țara este nemulțumită.

Reprezentanții Uniunii Pensionarilor din Republica Moldova se vor aduna pe 27 august, între orele 10.00 și 11.00, în scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”. La ora 11.00, manifestanții vor porni în marș la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, unde vor depune flori. După, pensionarii se vor deplasa în scuarul Parlamentului, unde va avea loc acțiunea de protest.

 

 

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker