Evenimente

De Ziua Independenței RM pensionarii anunță proteste

Uniunea Pensionarilor din Republica Moldova a anunţat că va organiza pe 27 august, de Ziua Independenței, o acțiune de protest în fața Parlamentului față de starea de lucruri din țară. Într-o conferință de presă la IPN, conducerea Uniunii Pensionarilor a punctat că această zi este o ocazie pentru a semnala situația vulnerabilă în care au ajuns persoanele de vârsta a treia, din cauza pensiilor mizere.

Președintele Uniunii, Victor Leancă, a declarat că, din cauza pensiilor mici, a prețurilor mari, problemele vârstnicilor din Republica Moldova devin tot mai acute. Acest lucru îi determină să întreprindă acțiuni pentru a trage un semnal de alarmă.

„Viața pensionarilor devine din ce în ce mai grea, mai deplorabilă. Această situație ne cere să nu tăcem”, a declarat Victor Leancă.

Prim-adjunctul președintelui Uniunii Pensionarilor, Nicolae Stratulat, a remarcat la rândul său că un stat care nu are grijă de propriii cetățeni este sortit pieririi. Acesta crede că în acești 26 de ani, majoritatea celor care au condus Republica Moldova și-au adunat averi pe seama cetățenilor. El spune că dacă într-o țară vârstnicii sunt nemulțumiți de starea de lucruri, înseamnă că toată țara este nemulțumită.

Reprezentanții Uniunii Pensionarilor din Republica Moldova se vor aduna pe 27 august, între orele 10.00 și 11.00, în scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”. La ora 11.00, manifestanții vor porni în marș la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, unde vor depune flori. După, pensionarii se vor deplasa în scuarul Parlamentului, unde va avea loc acțiunea de protest.

 

 

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker