Social

FOTO// Fotograf din Spania, premiat pentru imagini cu realități moldave

Jaime de Lorenzo, fotoreporter din Spania, a câştigat prestigiosul premiul “Nuevo Talento” pentru o serie de fotografii făcute în R. Moldova. Potrivit portalului diez.md, Jaime a făcut câteva cicluri de fotografii despre viaţa şi traiul populaţiei din satele moldoveneşti, o mare parte din care au fost realizate în satul Cuşmirca, raionul Şoldăneşti. Lucrările urmează să fie expuse întrun supermarket din Barselona.

Pe pagina sa de pe reţelele de socializare fotoreporterul şi-a însoţit lucrările cu următorul text: „Satele din Moldova. Acolo lipsesc apeductul şi blocurile sanitare, oamenii se alimentează cu apă din fântâni. Iarna temperatura aerului coboară până la minus 20 de grade, iar casele sunt încălzite cu lemne. Mulţi dintre aceşti oameni trăiesc în singurătate şi izolare, cu o pensie mai mică de 60 de euro. Singurul om pe care l-am întâlnit timp de o săptămână a fost asistentul social care venea de 1-2 ori pe săptămână să le ajute cu ceva bătrânilor.

Anual Moldova pierde mii de oameni din cauza emigraţiei, pentru că oamenii caută un viitor mai decent în Europa sau Rusia”.

Victor Sofroni

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker