Social

FOTO// Fotograf din Spania, premiat pentru imagini cu realități moldave

Jaime de Lorenzo, fotoreporter din Spania, a câştigat prestigiosul premiul “Nuevo Talento” pentru o serie de fotografii făcute în R. Moldova. Potrivit portalului diez.md, Jaime a făcut câteva cicluri de fotografii despre viaţa şi traiul populaţiei din satele moldoveneşti, o mare parte din care au fost realizate în satul Cuşmirca, raionul Şoldăneşti. Lucrările urmează să fie expuse întrun supermarket din Barselona.

Pe pagina sa de pe reţelele de socializare fotoreporterul şi-a însoţit lucrările cu următorul text: „Satele din Moldova. Acolo lipsesc apeductul şi blocurile sanitare, oamenii se alimentează cu apă din fântâni. Iarna temperatura aerului coboară până la minus 20 de grade, iar casele sunt încălzite cu lemne. Mulţi dintre aceşti oameni trăiesc în singurătate şi izolare, cu o pensie mai mică de 60 de euro. Singurul om pe care l-am întâlnit timp de o săptămână a fost asistentul social care venea de 1-2 ori pe săptămână să le ajute cu ceva bătrânilor.

Anual Moldova pierde mii de oameni din cauza emigraţiei, pentru că oamenii caută un viitor mai decent în Europa sau Rusia”.

Victor Sofroni

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close