Evenimente

Arestări în lanț la Rezina: cum își comentează acțiunile Poliția

Joi la ora 15,57, când săptămânalul CUVÂNTUL era deja tipărit și trimis la poștă Inspectoratul de poliție Rezina a răspuns la solicitarea redacției privind arestările operate în ultimile zile, relatându-ne următoarele: ”La 03 august c. Secția Urmărire Penală a pornit o cauză penală conform elementelor infracțiunii prevăzute de art. 327 alin. (2) lit. b1),(abuzul de putere sau abuzul de serviciu) și 332  alin. (1) (falsul în acte publice) Cod Penal al RM. Cauza penală a fost inițiată pe faptul ocupării abuzive a terenului proprietate publică a orașului Rezina, acțiune ilegală care a fost săvârșită în perioada anilor 2004-2016 prin metoda falsificării actelor publice.

Ca urmare a acțiunilor de urmărire penală întreprinse în cadrul cauzei penale s-a stabilit că, fapta ar fi fost săvârșită de către un bărbăt în vârstă de 56 de ani, director al unei societăți cu răspundere limitată din or. Rezina  în complicitate cu factorii de decizie din cadrul primăriei orașului Rezina și Oficiul Cadastral Teritorial Rezina.

 Menționăm, că 1a 16 august 2017, persoanele respective au  fost reținute pentru 72 de ore, ulterior pe numele acestora fiind aplicată măsura preventivă – arestare preventivă pentru 30 de zile.

La 22 august 2017 a mai fost reținută încă o persoană complice la comiterea infracțiunii date.

În continuare de către organul de urmărire penală se întreprind acțiuni în vederea identificării tuturor complicilor la comiterea infracțiunii date, care se consideră drept una gravă, pentru care legea prevede pedeapsa cu închisoare pe un termen de până la 6 ani”.

 

A doua zi, postul Elita TV referindu-se la informația primită de la aceeași sursă – Inspectoratul de Poliție Rezina, relata: ”Încă 30 de zile de arest pentru patru persoane, inclusiv un fost primar al orașului Rezina, un angajat al Primăriei, un om de afaceri și un registrator cadastral.

Pe 3 august curent, oamenii legii au inițiat o cauză penală pe faptul ocupării abuzive a terenului proprietate publică a orașului Rezina, acțiune ilegală săvârșită în perioada anilor 2004 -2016.

Astfel, pe 16 august, au fost rețiute pentru 72 de ore primele trei persoane: fostul primar al orașului Rezina, Mihail Cuț, un om de afaceri și un registrator al Oficiului Cadastral Teritorial Rezina. Ulterior Judecătoria Orhei, cu sediul în orașul Rezina a prelungit mandatul de arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Pe 22 august c., oamenii legii au reținut pentru 72 de ore, a patra persoană complice la  comiterea infracțiunii – un alt responsabil din cadrul Primăriei. Potrivit surselor neoficiale, acesta ar fi un ex-secretar al Consiliului Orăşenesc Rezina. Potrivit ofițerilor de investigație, vineri, instanța i-a înaintat arest preventiv pentru 30 de zile  și celui de-al patrulea reținut.

Oamenii legii au menționat că este vorba de articolele ce vizează folosirea intenționată de către o persoană publică a situației de serviciu, cauzând daune considerabile intereselor publice, fals în acte. În nota informativă oferită de poliție postului ELITA TV, se arată  că omul de afaceri, a fost reținut pentru complicitate conform art. 42 alineatele 3 si 5  al Codului Penal.

Potrivit Ofițerului de investigație, urmează a fi identificați toți complicii la comiterea infracțiunii, pe bunurile în litigiu a fost pus sechestru…

La moment, Secția Urmărire Penală  a IP Rezina gestionează alte cauze penale în care sunt vizați unii dintre cei 4 reținuți. Acum ei se află în Penitenciarul din Rezina. Potrivit poliției, dacă vor fi găsite vinovate, persoanele reținute riscă închisoare de până la 6 ani.

 

 

 

       

 

 

        Nr. 5396 din 24.08.2017                            

 

 

                                                                                             D-lui Tudor Iascenco

or. Rezina str. Păcii, 38

 

 

NOTĂ INFORMATIVĂ

 

Inspectoratul de poliție Rezina, Vă informează că la 03 august curent, de către Secția Urmărire Penală a fost pornită cauză penală conform elementelor infracțiunii prevăzute de art. 327 alin. (2) lit. b1),Abuzul de putere sau abuzul de serviciu și 332  alin. (1)  Falsul în acte publice Cod Penal al Republicii Moldova. Cauza penală a fost inițiată pe faptul ocupării abuzive a terenului proprietate publică a orașului Rezina, acțiune ilegală care a fost săvârșită în perioada anilor 2004-2016 prin metoda falsificării actelor publice.

Ca urmare a acțiunilor de urmărire penală întreprinse în cadrul cauzei penale s-a stabilit că, fapta ar fi fost săvârșită de către un bărbăt în vârstă de 56 de ani, director al unei societăți cu răspundere limitată din or. Rezina  în complicitate cu factorii de decizie din cadrul primăriei orașului Rezina și Oficiul Cadastral Teritorial Rezina.

 Menționăm că,  1a 16 august 2017, persoanele respective au  fost reținute pentru 72 de ore , ulterior pe numele acestora fiind aplicată măsura preventivă – arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ulterior, la 22 august 2017, a mai fost reținută încă o persoană complice la comiterea infracțiunii date.

În continuare de către organul de urmărire penală se întreprind acțiuni în vederea identificării tuturor complicilor la comiterea infracțiunii date.

Infracțiunea de care sunt învinuite persoanele reținute, se consideră drept una gravă, pentru care legea prevede pedeapsa cu închisoare pe un termen de până la 6 ani.

 

 

 

 

 

 

 

 

Șef al IP Rezina

comisar-șef                                                                                              A. Ceban

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker