Economie

Tenderul pentru procurarea ambulanțelor a fost suspect, ex-ministră

Fosta ministră a sănătății, muncii și protecției sociale, Ala Nemerenco, spune că tenderul pentru procurarea ambulanțelor a fost suspect. În opinia sa, cu suma de 10 milioane de euro, solicitată de către câștigătorul licitației, ar fi putut fi procurate mai multe ambulanțe și de o calitate mai bună.

Contactată de IPN, Ala Nemerenco a remarcat că nu poate spune cu exactitate dacă anunțul privind livrarea ambulanțelor, făcut luni de către șeful statului, se referă la procesul de achiziție desfășurat vara trecută, dar presupune că e vorba de același contract, or nu crede că o altă sumă, atât de mare, putea fi găsită în altă parte atât de repede.

Ala Nemerenco spune că nu știe cum au evoluat lucrurile pe acest segment după plecarea sa din funcție, dar Centrul Național Anticorupție a fost solicitat să facă o evaluare a procesului de achiziții și a tenderului la care a participat o singură companie, care a și fost declarată câștigătoare. Fosta ministră mai spune că, atunci când a venit în funcție, se făcuse deja un transfer de peste un milion de euro către firma câștigătoare. O comisie a ministerului a mers la ofertant pentru a vedea cum se asamblează autospecialele. „Concluzia a fost că foarte multe din dotări nu corespund standardelor. Condițiile în care sunt asamblate acele ambulanțe, de asemenea, nu corespund, existau mai multe obiecții. Compania promitea să schimbe unele echipamente care veneau din țări care nu aveau standarde foarte înalte la producerea lor”, a menționat Nemerenco.

„A fost un tender foarte suspect. Eu nu mi-am putut asuma această responsabilitate. Am încercat să clarific, dar asta e… Acum cred că se vor procura așa cum erau. Probabil afacerea doar a fost preluată sau poate a rămas la acei care au gestionat-o”, a spus Ala Nemerenco.

La începutul săptămânii, președintele Igor Dodon a anunțat că în următoarele luni în Republica Moldova vor fi livrate 168 de ambulanțe noi, care vor fi repartizate instituțiilor medicale din raioane. Autospecialele sunt procurate dintr-un credit BERD.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker