Evenimente

O casă protejată – o viaţă salvată

Odată cu instalarea detectoarelor de fum explicăm populaţiei regulile de protecţie împotriva incendiilor.

Ţinând cont de majorarea numărului de incendii în ultima perioadă, precum şi în scopul minimalizării riscului de producere a cazurilor de incendii şi intoxicaţii soldate cu decesul persoanelor, începând cu luna noiembrie a anului curent pe tot teritoriul republicii se desfăşoară Campania în domeniul prevenirii incendiilor şi intoxicaţiilor în sectorul locativ.

În cele mai multe cazuri, în incendii decesele sunt produse din cauza fumului, mai ales la persoanele surprinse în timpul somnului. Unii dintre aceştia ar fi putut supravieţui dacă locuinţa lor ar fi fost protejată cu un detector autonom de fum.

În acest context, angajaţii Secţiei Situaţii Excepţionale Rezina insta-lează detectoare optico–electronice destinate depistării fumului. Detectoarele fiind sunt aflate la dispoziţie, fie au fost achiziţionate de către administraţiile publice locale. Prioritate în cazul instalării detectoarelor date au persoanele social vulnerabile, în etate, precum şi cele singuratice.

Un detector de fum este un aparat dotat cu senzori, ce are rolul de a genera un semnal de alarmă în cazul în care detectează urme de fum. În cazul declanşării alarmei:

– apelaţi la Serviciul naţional unic pentru apelurile de urgenţă, telefon 112;

– ţineţi o cârpă udă peste nas şi gură ca să nu inhalaţi fum;

– închideţi toate uşile şi ferestrele din camera în care a izbucnit focul;

– nu deschideţi nici o uşă închisă, dacă aceasta este caldă la pipăit;

– încercaţi să-i ajutaţi pe toţi să părăsească în siguranţă locul producerii incendiului.

D.Volociuc, şef al Serviciului Prevenție a Secţiei Situaţii  Excepţionale Rezina

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker