Util

Familiile defavorizate vor beneficia de convertoare pentru televiziunea digitală

Familiile defavorizate vor beneficia de convertoare pentru televiziunea digitală terestră, în condițiile în care procesul tranziției de la televiziunea analogică terestră la cea digitală urmează să fie finalizat la data de 31 decembrie 2017. Prevederea se conține într-un proiect de hotărâre publicat pentru consultări publice de către Ministerul Economiei și Infrastructurii, transmite IPN.

Potrivit proiectului, vor putea beneficia de convertoare pentru televiziunea digitală terestră familiile defavorizate, care la momentul intrării în vigoare a prezentei hotărâri de Guvern dispun de un televizor funcțional și sunt beneficiari de ajutor social, în baza unei cereri-tip. Potrivit estimărilor, vor putea fi asigurate gratuit cu convertoare pentru televiziunea digitală terestră peste 70 mii de familii defavorizate.

Prezentul proiect prevede că la o eventuală rectificare a bugetului de stat, vor fi efectuate alocări necesare la capitolul respectiv pentru dotarea cu convertoare a familiilor defavorizate.

În prezent, în Republica Moldova se efectuează tranziția de la emisia analogică terestră de televiziune la emisia digitală terestră, conform angajamentelor internaționale asumate și Programului aprobat de Guvern. Noul sistem de emisie este deja funcțional pe majoritatea teritoriului țării. Pentru recepție este necesar un televizor care suportă standardul DVB-T2 cu compresia H.265 sau conectarea unui convertor de acest standard la televizorul existent. Procesul de tranziție se va încheia la data de 31 decembrie 2017, după care emisia programelor TV prin eter în format analogic va fi sistată.

Sursa imagine: inMoldova.com

 

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close