Util

Familiile defavorizate vor beneficia de convertoare pentru televiziunea digitală

Familiile defavorizate vor beneficia de convertoare pentru televiziunea digitală terestră, în condițiile în care procesul tranziției de la televiziunea analogică terestră la cea digitală urmează să fie finalizat la data de 31 decembrie 2017. Prevederea se conține într-un proiect de hotărâre publicat pentru consultări publice de către Ministerul Economiei și Infrastructurii, transmite IPN.

Potrivit proiectului, vor putea beneficia de convertoare pentru televiziunea digitală terestră familiile defavorizate, care la momentul intrării în vigoare a prezentei hotărâri de Guvern dispun de un televizor funcțional și sunt beneficiari de ajutor social, în baza unei cereri-tip. Potrivit estimărilor, vor putea fi asigurate gratuit cu convertoare pentru televiziunea digitală terestră peste 70 mii de familii defavorizate.

Prezentul proiect prevede că la o eventuală rectificare a bugetului de stat, vor fi efectuate alocări necesare la capitolul respectiv pentru dotarea cu convertoare a familiilor defavorizate.

În prezent, în Republica Moldova se efectuează tranziția de la emisia analogică terestră de televiziune la emisia digitală terestră, conform angajamentelor internaționale asumate și Programului aprobat de Guvern. Noul sistem de emisie este deja funcțional pe majoritatea teritoriului țării. Pentru recepție este necesar un televizor care suportă standardul DVB-T2 cu compresia H.265 sau conectarea unui convertor de acest standard la televizorul existent. Procesul de tranziție se va încheia la data de 31 decembrie 2017, după care emisia programelor TV prin eter în format analogic va fi sistată.

Sursa imagine: inMoldova.com

 

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker