Politic

Sondaj IRI) Maia Sandu și Igor Dodon se bucură de același procentaj al încrederii cetățenilor la nivel național

Potrivit unui nou sondaj realizat de Institutul Republican Internațional (IRI) din SUA, la acre se referă unimedia.info, Maia Sandu și Igor Dodon se bucură de exact acelați nivel de încredere, la nivel național, din partea cetățenilor. Ambii politicieni au acumulat 24% din încrederea cetățenilor, potrivit sondajului realizat în urma dizolvării Guvernului și învestirii unui nou Executiv

Comparativ cu sondajul IRI realizat în februarie 2019, Igor Dodon a a scăzut în preferințele cetățenilor. Atunci președintele acumula 31%. Maia Sandu însă a acumulat cu 10% mai mult, comparativ cu februarie 2019.

În sondajul actual, realizat în perioada 16 noiembrie și 9 decembrie 2019, în Chișinău, Maia Sandu s-a situat pe locul întâi, cu 32% din încrederea cetățenilor, urmată de Igor Dodon, cu 19%. Andrei Năstase se bucură de 16% din încrederea chișinăuenilor. La nivel național liderul Platformei DA a acumulat 13%.

Sondajul a fost realizat de Magenta Consulting în numele Institutului Republican Internațional. Datele au fost colectate în toată Moldova (cu excepția regiunii transnistrene) între 16 noiembrie și 9 decembrie 2019, prin interviuri față în față la casele respondenților.

Eșantionul a fost format din 1.204 rezidenți permanenți din Republica Moldova, persoanele având peste 18 ani și fiind eligili pentru votare.

Marja de eroare este de +/- 2,8%. Rata de răspuns a fost de 62 la sută.

Sondajul a fost finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker