Social

Gazul s-a ieftinit considerabil, dar nu şi pentru consumatori

În primul semestru al lui 2017 R.Moldova a importat cu 6,5% mai mult gaz decât în perioada respectivă a anului trecut. Potrivit datelor ANRE, citate de www.moldstreet.com, preţul gazului importat a fost de 2997 lei (cca 157 USD), cu 30 la sută mai mic decât în 2016.

Astfel, Republica Moldova a plătit pentru gaz în primul semestru cu peste 0,5 miliarde de lei mai puţin decât în perioada corespunzătoare a lui 2016. Pentru consumatori însă tarifele la gaz s-au diminuat doar cu 3,6%, de la 6194 lei la 5974 lei pentru 1000 m3.

Apropo, sursa citată precizează că, dacă în 2015 diferenţa dintre preţul de cumpărare a gazului şi tarifele pentru consumatori era de 559 lei, astăzi aceasta este de peste 5 ori mai mare, constituind 2997 lei.

Foto simbol Cotidianul.

 

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker