Economie

Agricultorii sunt revoltați de scumpirea motorinei și cer Guvernului să acopere o parte din cheltuieli

Producătorii agricoli sunt nemulțumiți de majorarea prețurilor la carburanți și-și exprimă dezacordul față de scumpirea în special a motorinei. Într-o scrisoare deschisă adresată Guvernului, la care se referă tv8, reprezentanții Asociației Republicane a Producătorilor Agricoli „Uni-AgroProtect” au sesizat că la adresa organizației parvin adresări și demersuri din partea agricultorilor. 

 „Este înțeleasă această revoltă, deoarece la acele probleme, care nu sunt rezolvate de autorități și care se adună din an în an, se adaugă și aceste scumpiri nejustificate, care sunt, de fapt, o ultimă picătură în cupa răbdării”, spun reprezentanții asociației, care se pare că au găsit o soluție în acest caz. Ei au propus Guvernului să acopere o parte din cheltuielile producătorilor agricoli pentru procurarea motorinei.

„Pornind de la intenția constructivă de a aplana întrucâtva starea de lucruri, consiliul asociației propune Guvernului și respectiv Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului să elaboreze un act normativ, care ar prevedea acoperirea cel puțin a unei părți din cheltuielile producătorilor agricoli la procurarea motorinei, cu cel puțin 20% din prețul afișat pe panourile furnizorilor de carburanți”, se arată în scrisoarea deschisă.

Reprezentanții asociației sunt de părere că această măsură ar încuraja producătorii agricoli și ar confirma intenția autorităților de a susține prin fapte concrete agricultura țării. Ei își exprimă speranța că vor fi corect înțeleși și susținuți în relansarea agriculturii.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker