Social

Raionul Teleneşti şi-a desemnat laureaţii anului 2019 în domeniul culturii

Miercuri, social Gala Premiilor decernate la Telenești pe 15 ianuarie c., cu ocazia Zilei Naționale a Culturii şi aniversării de 170 de ani de la naşterea Marelui Eminescu, a demarat cu un moment poetic în interpretarea elevilor de la LT „Lucian Blaga”: versuri și melodii cu tematică eminesciană, improvizând într-o scenetă teatralizată corespondența de dragoste între poet și Veronica Micle.

Au impresionat publicul Alexandru Tăburceanu, vicepreședintele raionului Telenești, vorbind despre creaţia marelui poet național şi domnişoara Piper Rasmussen, voluntară a Corpului Păcii SUA în Republica Moldova, care a recitat în engleză poezia ”O rămâi”. 

În cadrul festivităţii au evoluat de asemenea taraful de la Negureni, condus de Nicolae Melinti și ansamblul de muzică populară „Poiana Codrului”, condus de Andrei Midoni.        

Laureaţi ai premiilor anuale în domeniul culturii din raionul Teleneşti au fost nominalizaţi: Ion Borș, primarul de Câșla – pentru construcția în teritoriul primăriei a unor obiective de menire culturală; Diana Manoli, ex-președinta raionului Telenești – pentru contribuție substanțială la promovarea culturii; Iacob Stegărescu, primarul de Suhuluceni – pentru  contribuție la sponsorizarea activităților culturale și promovarea talentelor locale în republică și peste hotare; Andrei Midoni, conducătorul artistic al ansamblului „Poiana Codrului” – pentru  contribuția la valorificarea folclorului local și promovarea tinerelor talente; Olivia Furtună, elevă la Liceul „A. Plămădeală” – pentru expozițiile de lucrări de artă plastică vernisate în Chișinău. Respectivii s-au învrednicit de diplome și trofeie.

Cu diplome ale Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării au fost menţionaţi Valentina Munteanu, bibliotecară în s. Chițcani, Ion Grițcu, conducător artistic la Centrul raional de cultură, Efimia Lascov, șefă Secție fonduri la BPR „Vasile Alecsandri”, Maria Brovițchi, șefa bibliotecii comunale din Brânzeni,  Pavel Casian, șeful Direcției raionale  Cultură.           

Premiul mare DAC (Dăruire pe Altarul Culturii) a fost decernat  Svetlanei Caprian, directoarea Școlii de Arte Plastice „Nicolae Moisei” – pentru  promovarea tinerelor ta-lente din raion, organizarea multiplelor expoziții de arte plastice la Chişinău și peste hotare, care duc faima raionului şi ţării.  

Ion Cernei                                                            

                                                        

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker