Uncategorized

La Rezina a fost fondat un Cenaclu literar-muzical

Prima şedinţă a Cenaclului literar-muzical „La steaua care-a răsărit…” a fost consacrată zilei de naștere a marelui poet Mihai Eminescu și Zilei Culturii Naționale. În sala Palatului raional de cultură „Nicolae Lupov” din Rezina s-au întâlnit reprezentanţii câtorva generații, pentru a-i citi versul și proza, a savura din melodiile cu tematică eminesciană.

 Alături de elevii şi profesorii Liceelor Teoretice „Alexandru cel Bun” şi „Olimp”, membrii ansamblurilor „Doina Nistrului” şi „Opincuţa”, în calitate de oaspeți au fost invitate şi profesoarele de limbă română de la instituţiile de educaţie din Rezina, dar şi de la LT „Evrica” din Râbniţa. Mulţumim pentru implicare în pregătirea şi desfăşurarea evenimentului Primăriei or. Rezina, colaboratorilor Bibliotecii Publice Raionale „Mihai Eminescu”, Școlii de Arte Plastice pentru copii din Rezina, Grădiniței nr. 6 „Cocoșelul de aur” și AO „Nufărul”, care au contribuit la crearea unei atmosfere deosebite prin felul cum au prezentat opera eminesciană. Astfel ne-am convins încă o dată că avem elevi extraordinari, fiindcă ei sunt ghidați de cadre didactice, care depun mult suflet în ceea ce fac.

Ne propunem ca această şedinţă să fie de bun augur şi Cenaclul „La steaua care-a răsărit…”, care va activa pe lângă Palatul raional de cultură „N. Lupov”, să aibă o viaţă lungă.

Liuba Stavinschi, metodistă principală la PRC „N. Lupov”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker