OrheiSocial

La Orhei majoritatea consilierilor din Partidul Șor au refuzat să examineze un proiect de decizie care prevedea alimentarea a peste 100 de copii din familii social vulnerabile.

Un proiect de decizie care propunea identificarea surselor financiare pentru a asigura serviciile de alimentare pentru 112 copii din familii social-vulnerabile nu a fost acceptat pentru examinare de majoritatea consilierilor municipali ai Partidului Șor.

Potrivit radioorhei.info, proiectul deciziei a fost elaborat de consilierul independent Sergiu Aga și în startul ședinței de ieri a Consiliului Municipal Orhei a fost propus spre includere în ordinea de zi, după ce a fost prezentat și în cadrul comisiei consultative de specialitate.

Din cei 19 consilieri prezenți în ședință, împotriva introducerii pe ordinea zi a proiectului respectiv au votat 16 consilieri din Partidul Șor.  Președinta fracțiunii Partidului Șor, Tatiana Gorea a declarat că proiectul nu corespunde normelor legale, deși este unul bun. Totuși până la ședința viitoare a CM Orhei ar putea fi identificată o soluție a problemei.

Proiectul de decizie refuzat spre examinare, propunea Primăriei Orhei să identifice surse financiare pentru creara unui fond care ar putea asigura serviciile de alimentare a elevilor claselor V-IX ce provin din familiii social vulnerabile.

Cheltuielile pentru acest fond s-ar ridica în anul 2020 la peste 186 mii lei. Drept sursă de completare a lui era propusă reducerea cheltuielilor la unele capitole din buget, printre care procurarea florilor, tipărirea afișelor, focurile de artificii ș.a

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker