OrheiSocial

La Orhei majoritatea consilierilor din Partidul Șor au refuzat să examineze un proiect de decizie care prevedea alimentarea a peste 100 de copii din familii social vulnerabile.

Un proiect de decizie care propunea identificarea surselor financiare pentru a asigura serviciile de alimentare pentru 112 copii din familii social-vulnerabile nu a fost acceptat pentru examinare de majoritatea consilierilor municipali ai Partidului Șor.

Potrivit radioorhei.info, proiectul deciziei a fost elaborat de consilierul independent Sergiu Aga și în startul ședinței de ieri a Consiliului Municipal Orhei a fost propus spre includere în ordinea de zi, după ce a fost prezentat și în cadrul comisiei consultative de specialitate.

Din cei 19 consilieri prezenți în ședință, împotriva introducerii pe ordinea zi a proiectului respectiv au votat 16 consilieri din Partidul Șor.  Președinta fracțiunii Partidului Șor, Tatiana Gorea a declarat că proiectul nu corespunde normelor legale, deși este unul bun. Totuși până la ședința viitoare a CM Orhei ar putea fi identificată o soluție a problemei.

Proiectul de decizie refuzat spre examinare, propunea Primăriei Orhei să identifice surse financiare pentru creara unui fond care ar putea asigura serviciile de alimentare a elevilor claselor V-IX ce provin din familiii social vulnerabile.

Cheltuielile pentru acest fond s-ar ridica în anul 2020 la peste 186 mii lei. Drept sursă de completare a lui era propusă reducerea cheltuielilor la unele capitole din buget, printre care procurarea florilor, tipărirea afișelor, focurile de artificii ș.a

 

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close