Evenimente

A fost anunțat anul în care se presupune că nu vor mai exista mașini cu motoare pe benzină sau motorină!

Nu este soluția Gretei și nici inițiativa ei. Însă peste câțiva ani, motoarele cu ardere internă ar putea deveni istorie. Mai ales dacă proiectul ”Green Deal” va fi pus în aplicare.

Scandalul dieselgate a redus drastic din apetitul consumatorilor pentru mașinile echipate cu motoare diesel. Urmărind acest exemplu, Parlamentul European a propus un proiect de rezoluție prin care începând cu anul 2040 să nu mai fie comercializată nici o mașină nouă cu motor termic.

Chiar dacă acest lucru ar urma să se întâmple abia peste 20 de ani, efectele proiectului vor putea fi urmărite chiar de mai devreme, afirmă unele voci. ”Cine și-ar mai cumpăra o mașină cu motor cu ardere internă știind că în câțiva ani nu o va mai putea vinde”, spun specialiștii.

Parlamentul European așteaptă propuneri din partea Comisiei Europene pentru introducerea unor norme de poluare și mai stricte pentru autovehicule (Euro 7), astfel ca în 2025 să fie clară direcția spre mobilitatea cu zero emisii.

Următorul pas ar fi ca toate mașinile noi comercializate pe piața europeană după 2040 să aibă emisii zero, astfel încât în 2050 să poată fie atins obiectivul neutralității climatice.

Rezoluția este un instrument legislativ fără putere de lege, dar care pune presiune politică pe celelalte instituții europene pentru crearea unui cadrul legislativ și politic care să accelereze atingerea țelului neutralității climatice.

Chiar dacă orizontul de aplicare este 2040, această inițiativă va produce efecte mult mai devreme, atât în ceea ce privește tipul de mașini comercializate, cât și asupra obiceiurilor consumatorilor.

Comisia Europeană a prezentat marți planurile care vizează investiții și scheme de susținere de 1 trilion de euro (o mie de miliarde de euro) pentru a susține Green Deal, marea politică de mediu prin care UE va deveni până în 2050 neutră din punct de vedere al gazelor cu efect de seră.

Sursa: autoexpert.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker