Social

Care drumuri vor fi reparate în 2020 din Fondul rutier al raionului Rezina

Pentru drumul R20 – Buşăuca – Ghiduleni au fost alocaţi peste 2 mil. 158 mii lei.

Conform Programului de reparaţie a drumurilor publice pentru anul 2020, în raionul Rezina urmează să fie valorificaţi 12 mil. 952 mii lei, pentru 4,48 km.

Peste 5,5 mil. lei din aceştia sunt destinaţi pentru lucrări de profilare, defrişări, reparaţii, deszăpezirea şi răspândirea materialului antiderapant pe drumurile publice.

Cele mai multe mijloace, conform deciziei Consiliului Raional, vor fi cheltuite pentru reparaţiile drumurilor R20 – s. Buciuşca şi R20 – Buşăuca-Ghiduleni. În primul caz, se prevede înnoirea cu un strat de 12 cm de piatră spartă şi altul de asfalt (4-5 cm) a 300 m pe sectorul de lângă moara s. Cinişeuţi (828 mii lei); cu piatră spartă – a unui km de pe tronsonul Cinişeuţi – Buciuşca (750 mii lei) şi a 360 m pe sectorul de lângă şcoala s. Echimăuţi – cu un strat de beton asfaltic de 5 cm (500 mii lei).

Pentru drumul R20 – Buşăuca – Ghiduleni au fost alocaţi peste 2 mil. 158 mii lei, dintre care 666 mii lei pentru proiectarea unui sector de 3 km, iar restul pentru aşternerea unui strat de beton asfaltic pe 500 m.

În teritoriul comunei Ţareuca se prevede să fie reparate cu beton asfaltic două sectoare de drum: unul de 250 şi altul de 500 m, pentru aceste lucrări fiind preconizaţi 650 mii şi respectiv 750 mii lei.

Deasemenea se prevede asfaltarea unui sector de 530 m de pe tronsonul Mateuţi-Boşerniţa, pentru care sunt alocaţi 715,5 mii lei; a 400 m din drumul ce duce spre s. Slobozia-Horodişte (500 mii lei). Cu piatră spartă urmează să fie reparate câte un sector de 300 m a drumurilor spre s. Pereni şi Mincenii de Sus.

Reporter ”C”

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker