Evenimente

Un nou protest de amploare se anunță la Chișinău

Cetățenii nemulțumiți de starea de lucruri din ţară sunt chemați pe 17 septembrie, ora 12.00, la o nouă acțiune de protest în scuarul Parlamentului. Apelul l-a acțiune a fost făcut miercuri, 30 august, la o conferință de presă la IPN, de către Consiliul Marii Adunări Naționale al Platformei Civile „Demnitate și Adevăr”. După protest manifestanții anunță că vor merge într-un marș până la postul public de televiziune Moldova 1, acuzat că ar îngrădi accesul opoziției la dezbaterile televizate.

În apelul public dat citirii de către Angela Aramă, membră a Consiliul Marii Adunări Naționale, se spune că regimul de la guvernare se preocupă doar de propriile interese, schimbă legislația după bunul plac şi aruncă ţara într-o izolare fără de precedent. „Credibilitatea regimului în faţa cetățenilor și a partenerilor de dezvoltare este ca și inexistentă, iar sărăcia, criza demografică, migrația populației și corupția se amplifică”, se spune în apel.

Membrii și simpatizanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) vor participa la acțiunea de protest, a anunțat în cadrul conferinței lidera PAS, Maia Sandu. Aceasta spune că actuala guvernare încearcă, prin diverse metode, să lipsească cetățenii moldoveni de drepturile fundamentale. „Ei încearcă să suprime toate vocile care îi critică, încearcă să elimine toate forțele care se opun abuzurilor. Trebuie să ieșim și să ne apărăm aceste drepturi. Acum avem marea nevoie de implicarea voastră”, a declarat Maia Sandu.

Liderul Partidului Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, a făcut apel la unitate și la mai multă implicare. Potrivit acestuia, doar o societate consolidată, cu oameni deșteptați, poate face faţă situației dramatice în care a ajuns Republica Moldova. „Este necesar să ieșim și să protestăm împotriva nedreptăților la care ne-a adus această guvernare hoață. Au capturat aproape tot în această ţară, au jefuit rezervele valutare ale statului şi au sărăcit la maximum populația”, a declarat Andrei Năstase.

„Noi oamenii de vârsta a treia suntem alături de această mișcare protestatară. Îndemn toți pensionarii să participe la modul cel mai activ la acest protest. Nu aveți de ce vă teme. În faţa noastră este pus un gard mare pe care numai împreună am putea face ca el să fie doborât şi să ne recăpătăm drepturile spre care tindem”, a declarat Victor Leancă, președintele Uniunii Pensionarilor.

Protestul din septembrie este anunțat după cel din 11 iunie, când,  la inițiativa societății civile, câteva mii de oameni au manifestat împotriva modificării sistemului electoral.

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker