Evenimente

FOTO// Marele artist al poporului, Ștefan Petrache, este petrecut astăzi pe ultimul drum.

Marele artist al poporului, Ștefan Petrache, este petrecut astăzi pe ultimul drum. În aceste momente oamenii de cultură și toți cei care l-au cunoscut pe Maestrul Ștefan Petrache îi aduc un ultim omagiu la Palatul Național „Nicolae Sulac”

Inima marelui artist Ștefan Petrache a încetat să mai bată pe 13 ianuarie, după ce în ultimii ani a dus o luptă grea pentru viață. Acesta va fi înmormântat la Cimitirul Central Armenesc din capitală.

Acum aproximativ 11 ani, Ștefan Petrache a fost diagnosticat cu diabet zaharat, iar în ultimii câțiva ani starea lui de sănătate s-a înrăutăţit în ultima vreme, risca să piardă un picior, și era și demoralizat.

„Nu am niciun sfanţ, doar datorii – pentru aceasta le mulțumesc iubitelor noastre organe de drept. Asta e! (…) Chiar nu mai pot. Nu-mi mai trebuie nici ţară, nici ordine, nici viaţă publică – nu mai vreau nimic… Cel mai mult îmi doresc să mor. Să scape lumea de mine şi eu de ea. Eu mi-am trăit traiul, mi-am mâncat mălaiul, dar uite că de soţie, copii şi nepoţi mi-i milă. Nici de încurajări nu mai am nevoie căci, după mine, optimistul este văr drept cu prostul. Poate chiar frate”, spunea Ştefan Petrache, în 2017, într-un interviu pentru Jurnal de Chișinău.

Ștefan Petrache s-a născut pe 8 mai 1949 în satul Vânători, raionul Nisporeni. Artistul a fost vocalistul trupei Noroc și solistul trupelor „Orizont”, „Contemporanul” și „Plai”.

Sursa: jurnal.md

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker