E timpul sa fii activSesizează o problemă

Chiar ne cred proști?

În ajunul Anului Nou am primit o scrisoare din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. În plic însă am găsit o felicitare din partea președintelui Igor Dodon și o scrisoare semnată de dânsul și adresată mie personal. Faptul m-a mirat. De unde președintele Dodon cunoaște adresa mea, pentru că nici eu, nici rudele mele nu au dat nimănui datele de contact. Să înțeleg că datele mele cu caracter personal nu sunt chiar atât de protejate precum prevede legea, dacă oricine are acces la ele?

În campania pentru alegerile parlamentare m-au telefonat de la Partidul Democrat, propunându-mi să votez pentru candidații lor la funcția de deputat. Acum Dodon, care a declarat că nu mai are nimic în comun cu Partidul Socialiștilor și că va fi președinte al tuturor moldovenilor, în numele aceluiași PSRM, se străduie să mă convingă că mult timp am fost neglijat de cei care au guvernat țara, dar odată cu instalarea noului prim-ministru și noului Guvern, investiți cu încrederea lui, lucrurile imediat au început să se schimbe, că personal a inițiat un pachet de măsuri care vor face viața noastră mai bună. Iar mai departe Dodon scrie despre indexarea pensiei de două ori pe an, la 1 aprilie și 1 octombrie, majorarea sumei ajutorului social de la 350 la 500 de lei, acordarea ajutorului unic de 700 de lei la sărbătorile de iarnă ș.a., accentuând că  toate acestea ar fi anume meritele lui.

Om matur, președinte de țară, dar operează fără pic de rușine cu asemenea argumente ieftine, sperând astfel să cucerească încrederea alegătorilor. Și asta în situația când toată lumea știe foarte bine că practic toate indemnizațiile sociale despre care pomenește I.Dodon se datorează investițiilor aduse de Guvernul Maiei Sandu, iar Guvernul Chicu, care activează mai puțin de două luni, și cu atât mai mult președintele Dodon, își asumă niște lucruri la care de fapt n-au nicio atribuție.

  1. Moraru, or. Șoldănești, prin telefon

 Apropo, în baza acestei scrisori, cunoscutul jurnalist Valeriu Saharneanu, originar din s. Cuizăuca, raionul Rezina, a depus pe numele procurorului general o cerere publică de deschidere a cauzei penale pe numele Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

“Faptele pe care vreau să vi le aduc la cunoștință demonstrează că Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova, cel pe care funcția îl obligă să fie garantul Constituției, se arată tocmai cel care primul încalcă prevederile ei”, se menţionează în cerere.

„În fapt, cu prilejul Revelionului-2020, persoane apropiate de vârsta pensionară… au primit prin intermediul Poștei Moldovei plicuri în care se conține o scrisoare mărimea A4 semnată de Președintele Dodon și un fluturaș alăturat, conținând imaginea și semnătura Președintelui Dodon cu urarea „La mulți ani!”. Scrisoarea, tipărită pe o parte în limba română, iar pe cealaltă în limba rusă, cuprinde o înșiruire de așa numite realizări, beneficii și ajutoare chipurile obținute, făcute și aduse populației nevoiașe de către Președinte și cei „învestiți cu încrederea” lui, cum se precizează în adresă: Prim-ministru, Guvern și „Prima-Doamnă a țării”.

În mod evident, scrisoa-rea și fluturașul semnate cu: „Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova” – sunt atât prin formă, cât și prin conținut, materiale de propagandă electorală. Iar dovada de netăgăduit a faptului este că atât scrisoarea, cât și fluturașul au fost expediate către sutele de mii de destinatari în data de 27 decembrie 2019 într-un plic având imprimate pe el denumirea, însemnele electorale și adresa juridică – toate în culoare roșie – ale Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Reieșind din cele descrise consider de interesul Procuraturii Generale următoarele aspecte:

  1. Cum s-a putut și în ce mod a intrat Partidul Socialiștilor – expeditorul scrisorii – în posesia datelor protejate cu caracter personal ale sutelor de mii de cetățeni?
  2. În baza cărui drept a început Președintele Dodon campania electorală pentru alegerea președintelui, preconizată pentru sfârșitul anului 2020?
  3. De unde provin sumele care au acoperit această întreprindere costisitoare (Calcul estimativ: Biroul Național de Statistică ne dă la numărul total al pensio-narilor cifra de 715 015 x 25 lei (costul estimativ minim al materialelor conținute în plic) = 17 875 375 lei)?
  4. Cine a suportat cheltuielile afacerii propagandistice – PSRM, Președintele Dodon ori Președinția RM?

Prezentul demers public va fi depus în cel mai scurt timp în formă regulamentară și cu dovezile citate aferente pe numele dumneavoastră la sediul Procuraturii Generale.

Valeriu Saharneanu,

4 ianuarie 2020″.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker