Social

Un club al seniorilor şi senioarelor la Verejeni

O şedința a Clubului: privind fotografiile din albumele bibliotecii Satul Verejeni: ieri și azi, vârstnicii şi-au amintit crâmpeie din istoria satului, au vizionat la calculator întâmplări adevărate din viața omului. 

 40  de persoane în etate din Verejeni au inaugurat recent Clubul seniorilor şi senioarelor în cadrul proiectului Utili pentru comunitate, inițiat de primărie pentru a atrage persoanele de vârstă înaintată în viața comunității.

 Sergiu Popa, primarul de Verejeni, a relatat pentru CUVÂNTUL că ideea acestui club s-a maturizat demult în localitate:

– Sătenii noştri ajunşi la vârsta înţelepciunii au multe idei și inițiative, care nu trebuie neglijate. Ne-am zis să le acordăm șansa de a se simți auziţi şi susţinuţi, pentru a se afirma în cadrul unor activități comunitare. Pot spune că impactul a întrecut așteptările noastre. Bunicii au venit cu idei și propuneri de organizare a ședințelor clubului, de implicare în activitatea comunității, astfel ca viața lor să fie mai activă,  a remarcat primarul. 

Bibliotecara Iulia Mârzâncu, președinta Clubuluir, spune că activează deja grupuri pe interese: intervenții comunitare, inițiere în tehnologii informaționale, studierea limbilor străine etc. “Ne adunăm în fiecare joi la bibliotecă, unde punem la cale noi activități. Am organizat o șezătoare de Sf. Andrei, o excursie prin locurile istorice la Soroca, o serată literară de ziua nașterii poetului național Mihai Eminescu”.

La rândul său, pedagogul Sergiu Calistru crede că ideea Clubului seniorilor este una extraordinară şi a fost inspirată dintr-un articol de ziar – la Bonn, Germania, funcţionează un proiect guvernamental, care trimite seniori în țările în curs de dezvoltare pentru a acorda consultanță unor primării. „Noi ne-am zis: de ce nu ne-am îndrepta şi noi energia pentru a dinamiza viaţa comunității? Aşa o idee ar fi binevenită și în alte  localități”, spune dl Calistru.


Ion Cernei                               

                                                                                                                        

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker